sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Anna-Leena Härkönen-Kaikki oikein

 Lopuksi lottotyttö toisti numerot niin hitaasti ja selkeästi artikuloiden, että ne olisi voinut lukea huulilta. Eevi katsoi rivin uudelleen läpi. Hän katsoi vielä kerran. Kaikki oikein. Joka ikinen numero oli oikein."

Eevi on kosmetologi, joka ostaa lottokupongin ärsyynnyttyään nuivalle kaupan kassalle. Yllätys on suuri, kun numerot arvotaan. Eevin kupongissa on kaikki oikein.Kukaan muu ei ole voittanut. Jokainen numero. Eevi rientää kertomaan uutiseen nukkuvalle Karille, joka on hänen miehensä.
 Pari ei meinaa jaksaa odottaa voiton lunastamista ja Eevi piilottaa lapun varmuuden vuoksi pakastimeen, ettei se katoaisi.Täytyy pohtia kenelle paljastaa tilin kasvanut saldo.  Shoppailuhuuman keskellä Eevistä alkaa tuntua, että seitsemän miljoonaa on varsin vähän. Lisäksi mieltä painaa Karin kasvava alkoholin kulutus.Varsin pian selviää, ettei parin elämä voi jatkua niinkuin ennen. Ihmisuuhteet mutkistuu.
  Kirja oli parempi kuin oletin. Vaikka Härkönen kuuluukin suosikki kirjailijoihini niin en uskonut aiheen kiinnostavan. Mitä pidemmälle luin niin sitä enemmän siitä kuitenkin pidin. Kieli oli sujuvaa ja hauskuuttakin kirjasta löytyi Härkösmäiseen tyyliin.  Jokainen voi miettä, että olisiko lottovoitto sittenkään niin ihana juttu. Toki unelmia saisi toteutettua, mutta olisiko se sen arvoista. Pidin myös toiveikkaasta lopusta.  Tarinan kuvaus oli uskottava ja arjen kuvaus oli hienoa.
  Suosittelen tarttumaan tähän kirjaan lämpimästi.
5/5

Mitä tekisit jos voittaisit lotossa?
Mitä pidät Härkösen kirjoitustyylistä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!