tiistai 2. kesäkuuta 2015

Anu Kaaja- Muodonmuuttoilmoitus

Jos kuvailisin kirjaa vain yhdellä lauseella, se kuuluisi: Älä lue tätä kirjaa. Mutta jos avaisin kuitenkin hieman mitä tuntoja kirja minussa herätti.
  Kaajan teos oli täynnä sairaita kertomuksia. En voi hyväksyä, että kirjassa raiskaaminen oli viihdettä. Ja siinähän raiskaamista ja muita seksuaalisesti vähintäänkin iljettäviä tapahtumia riitti.. Miehet raiskaavat puollustuskyvyttömän vedenolennon. Toiseksi patongit raiskasivat naisen ja sitten mies "pelasti" naisen raiskaamalla tämän, ennenkuin patongit kerkesivät hoitaa jo useasti tekemänsä homman. Ja niinkuin voitte jo päätellä niin kirjahan oli absurdi. Itselleni tuli teoksen tyylistä mieleen Laura Gustafssonin Huorasatu, joka aikanaan nosti paljonkin keskustelua. Mutta siinä missä Huorasadussa oli pointtikin, niin tästä kirjasta sellainen puuttui täysin.
    Ainoa hyvä tarina kirjassa oli mielestäni matkatyyny, joka edusti teoksen realistista puolta.Kirjailija käyttää teksteissään eri murteita ja kieliä.Ihan kivahan se olisi jos tarinoista saisi tolkun. Mutta kun novellikokoelma on jo muutenkin niin käsittämätön niin ei sitä enää tälläiset temput ainakaan paranna. Kirjan kieli oli hyvin roisia.
Mieltymyksiä on toki monia. Linnean mielestä tämä on sinänsä ihan mielenkiintoinen teos. Jos tykkäät kokeilevasta tyylistä niin tartu ihmeestä. Jos olet realismin ystävä niin kierrä tämä kirja kaukaa. Et saa siitä muuta kuin pahan mielen hukkaan heitetystä ajasta.
0/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!