sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Graeme Simsion-Vauvatesti

Vaimotestissä Don Tillman löysi elämänsä naisen testilistan avulla. Tai oikeastaan siitä huolimatta. Tykkäsin kirjasta, joten odotukset olivat kovat kuullessani jatko-osan ilmestymisestä. Pidin Vauvatestistä enemmän kuin edeltäjästä. Nautin lukemisesta. Se oli helppoa ja monesti tuli naurettua ääneen.
 Don ja Rosie ovat suhteellisen tuore aviopari, kun Rosie ilmoittaa odottavansa parin esikoista Ja tästäkös Don menee sekaisin, koska hän ei ole suunnitellut alkavansa vielä isäksi.  Alka kiivas suunnittelu, miten varmistaa sikiön saavan kaikki mahdolliset ravinteet ja estää sairaudet.. Donin järjestelmällisyys tekee Rosien niin hulluksi, että kohta on kyseenalaista kestääkö avioliitto. Ja Donia alkaa vaivata ajatus, ettei hän olisikkaan hyvä isä lapselle. Oman elämänsä mullistusten lomassa Don haluaa järjestää myös ystäviensä elämät kuntoon.
Don ole keskiverto ihminen. Jos joku niin juuri hän saa yksinkertaisimmistakin asioista monimutkaisia.  Eikä hän ymmärrä ironiaa sen paremmin kuin sosiaalisten tilanteiden käyttäytymistapoja. Tosielämässä Don saisi varmasti hermot sauhuamaan, mutta kansien välistä hänen elämäänsä on mielenkiintoista seurata.
  Pidän Rosiestakin, mutta hän jää mihensä varjoon. Olisi jännä lukea tarina Rosien kertomana. Hän on oikeastaan täysin erilainen kuin miehensä, joten epäilemättä tarinakin olisi toisenlainen. Rosie on  kipakka mimmi, joka tekee mitä tahtoo . Vauvan lisäksi hän haluaa suorittaa tutkintonsa loppuun ilman keskeytyksiä.
    Donin ystävät esiintyivät paljon kirjassa jo siksikin, että Gene muutti Donin ja Rosien luo saatuaan vaimoltaan lemput pettämisen takia. Hän onkin tärkeä tuki pariskunnalle.
      Pidin tarinasta. Donin aiheuttamat sattumat kuljettavat tarinaa eteenpäin hauskasti, eikä lukeminen tuntunut missään vaihessa puiselta. Kieli oli sujuvaa.
Toivon kovasti tarinan saavan jatkoa!
Kirjasta on kirjoittanut myös lukutoukka

"Me tarvitsemme totuudenpuhujia", Seymour sanoi." Me tarvitsemme teknisiä ihmisiä. Jos lentokoneeni syöksyy taivaalta, haluan puikkoihin Donin kaltaisen ihmisen."
   Olisin kuvitellut, että hän olisi halunnut pikemminkin ammattilentäjän kuin geneetikon ohjaamaan konetta, mutta oletin hänen tarkoittavan sitä, miten tunteet sotkevat rationaalista käytöstä.

5/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!