keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Leena Krohn-Hotel Sapiens

Sen olen oppinut, että ihmissuvun viha kaltaisiaan kohtaan on yhtä sammumaton kuin sen ylenkatse ja helvaksunta muita lajeja kohtaan.

Kaikessa  kammottavuudessaan mahtava tulevaisuuden kuvaus.
Hotel Sapiensin asukkaita ovat niin sokea silmälääkäri, parantumaton ja arki-ihminen. Kirja koostuu asukkaiden tarinoista. Jotkut tarinat määrittävät kertojastaan paljon ja jotkut jättävät hänet sumuun.Ovatko he maapallon viimeisiä ihmisiä? Ulkona ei ole mitään, mutta onko se totta.
Ihastuin vähän aikaa sitten Erehdykseen, joten pakkohan se oli etsiä kirjastosta lisää kirjailijan kirjoja. Tässä kirjassa koko ihmiskunta laitetaan uuteen uskoon. Ihmiskuntaa hallitsee Kaitsijat, joiden toimijoina ovat nunnat, roborttimaiset olennot. Tuli Terminatormainen olo. Toisaalta mietin minkälainen uskonnollinen aspekti teoksessa on. Kantajat ovat kasvottomia hallitsijoita. Miten he ovat nouseet kaiken valtijoiksi?

Hotel Sapiens on ihmisten tarha ja turvapaikka. Hotel Sapiens on hulluinhuone. Se on myös koulutuskeskus ja museo. Se on pakolaisleiri ja evakuointikeskus. koska sinne tulleet tai tuodut ovat paossa maailmasta, jota luultavasti ei enää ole.

Kirjassa oli rujon kauniita ajatuksia.Miksi ihmiskunta oli joutunut tämmöiseen tilanteeseen?
Kirjailija ei selittele vaan lukijalle jää paljon tulkinnan varaa.
Sotien ja ilmastonmuutoksen täyttäessä uutisvirran on tämä kirja varsin ajankohtaista luettavaa. Ja hyvin pelottavaa sellaista. Milloin ihmiset menettävät itsenäisyytensä?

Ajatus ajattelevista kasveista oli kiehtova. Emmehän tosiaan olisi täällä, jos kasvit eivät tuottaisi hiilidioksidia ja mahdollistaisi ruuan kasvua. Entä jos kasvit ovatkin tiedostavia olentoja?

Hotel Sapiens ei ole leppoinen kirja. Mutta se on kirja, joka kannattaa ehdottomasti lukea,

He olivat harvinaisen taudin kantajia. Ja pahan, parantumattoman taudin kantajia he ovatkin: taudin nimeltä ihmisyys.

Maria ei pitänyt kirjasta, kun taas Elina ihastui Hotel Sapiensiin.

5/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!