lauantai 27. kesäkuuta 2015

Blogistanianin lukumaraton tunnelmia

Aloitin lukemisen 01:30
Ensimmäiseksi kirjaksi valitsin Veikko Huovisen Lampaansyöjät, jossa oli sivuja 155.
Kirja oli mukavaa luettavaa, vaikka alkoikin nälättää jatkuva ruuasta puhuminen.
Lampaansyöjien jälkeen tutustuin islantilaiskirjailija Vigdis Grimsdötterin Valosta Valoon kirjaan, jossa sivuja 168. Välissä oli pakko käydä lenkillä, kun alkoi jäseniin kolottaa.
Sain kirjan luettua 9:15.Kirja ei ihan iskenyt, koska oli hieman liikaa Kauniit ja Rohkeat-sarjan tyyppinen.
Grimsdötterin jälkeen aloin lukea Leena Krohnin Matemaattisia olentoja tai jaettuja unia.  Minun oli kuitenkin pakko pitää pitempi tauko, koska lukeminen alkoi tuntua puulta. Ulkoilun jälkeen lukeminen taas maistui ja sain luettua kirjaa sivulle 72. Päätin välillä vaihtaa johonin hieman helpompi lukuiseen, joten aloitin Veijo Meren Manillaköyden. Sitä sain luettua lopulta sivulle 22.  Tämän jälkeen kävi nolosti. Aion pitää pienen päiväunen, kun silmäluomia alkoi niin painaa. Seuraavaksi huomasin heränneeni lukuajan loputtua. En saanut luettua niin paljon kuin olisin toivonut, mutta kaksi kirjaa on kuitenkin ihan hyvin. Olin tosin ajatellut lukevani tuon Manillaköyden vielä. Kokoaikainen lukeminen oli yllättävän rankkaa ja oli pakko pitää taukoja välissä.  Tämä oli ensimmäinen maratonini, joten seuraavalla kerralla osaan varautua paremmin.

Luetut:
Veikko Huovinen: Lampaansyöjät
Vigdis Grimsdötter: Valostavaloon

Kesken olevat
Leena Krohn: Matemaattisia olentoja tai muita unia  72/165
Veijo Meri:Manillaköysi 22/170

Sivuja sain luettua yhteensä 417.

 Tavoitteeni oli 3 kirjaa. Uskon, että olisin päässyt tavoitteeseeni paremmalla suunnittelulla. Nälkää jäi seuraavaan lukumaratoniin.

4 kommenttia:

 1. Kiva kuulla, että joku muukin nukahti maratonilla :-) Hyviä kirjoja olit valinnut suosituksiisi, sulla on hyvä maku! Manillaköysi, se pitäisikin lukea, joskus kauan sitten tainnut tehdä sen mutten oikein muista muuta kuin että ikävää sillä kaverilla oli, joka köyden varasti. Mahtoiko edes säilyä hengissä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa .) No ensi maratonille sitten kofeenijuomia mukaan... Hyvä, että tykkäsit suosituksista :) Tuo Manillaköyden alku vaikutti lupaavalta. Toivottavasti pysyy hengissä!! En tykkää kirjoista, joissa päähenkilö kuolee.

   Poista
 2. Hyviä kirjoja tosiaan. Krohn tapaa olla enemmän sellaista makustelukirjallisuutta että sitä ei edes kannata kovin nopeasti lukea, ja Manillaköysi on hyvä muttei myöskään ihan mahdottoman nopea kirja...

  Mä olen aina tyytyväinen jos saan vedettyä sellaiset 13-15h aktiivista lukuaikaa, ja muutama tauko on hyvä pitää, käydä ulkona kävelemässä tai jotain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää seuraavalle maratonille miettiä paremmin kirjat :-)

   Poista

Kiitos kommentistasi!