torstai 9. heinäkuuta 2015

Juha Itkonen:Ajo

En ollut tutustunut aiemmin Itkosen kirjoituksiin, joten kirjailijatuntemuksen lisääminen oli suurin syy miksi tartuin tähän aika synkkä aiheiseen kirjaan. Täytyy Sanoa,ettei tämä kirja tehnyt minuun vaikutusta, vaan  sai aikaa lukulukon, josta yritän nyt päästä nuorten kirjoilla eroon.  Ehkä läheisen menettämisestä kertova kirja oli tähän hetkeen liikaa, kun olen vasta itsekkin menettänyt perheenjäsenen.
Heljä ja Onni ovat vanhempi pariskunta, joka yrittää selvitä nuorimman poikansa traagiasesta kuolemasta. Tarina on kuulema saanut innoituksen tosielämän tapahtumista. Aino on Heljän pojanpojan vaimo, joka karkaa lapsensa Kansas ulkomaaille.
En tykännyt Ainosta yhtään. Kuka jättää lapsen isän pelkäämään  lapsensa kohtaloa. Ja miksi Ainon ja hänen lapsensa välit ovat niin etäiset. Aino on kokoajan Aino, eikä äiti. Olisin kaivannut koko kirjaan enemmän yllätyksellisyyttä, koska nyt tulevat tapahtumat pystyi näkemään jo hyvissä ajoin.
  Tuskimpa palaan Itkosen teksteihin pian. Periaatteessa tämä voisi olla hyvä kirja jollekkin muulle, mutta minulla sen lukeminen takkusi pahasti.  On vaikeaa lukea kirjaa, jos inhoaa yhtä päähenkilöä. Onneksi Heljä oli mielenkiintoinen ja toisenlaisessa tarinassa hänestä olisi saanut aikaan vaikka mitä.

2/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!