lauantai 29. elokuuta 2015

Karoliina Timonen-Kesäinen illuusioni"Olin omituisista maalaushetkistä huolimatta tai niiden takiakin varma, että välillämme oli kemiaa ja jotain vielä tapahtuisi. Ehkä minun pitäisi vain ottaa asia suoraan puheeksi. Jos hän ei avioliiton ongelmista huolimatta halunnut olla uskoton, niin ainakin tietäisin sen ja voisin joko tyytyä tilanteeseen tai yrittää kääntää hänen päänsä netistä sinnikkäämmin."

 Kirjailijan tyylistä tuli hieman mieleen Linda Olssonin rauhallinen kerronta. Pidin siitä, ettei tarinan kanssa höntyilty, mutta juoni ei alkanut puuduttaa.
Klarissa on asuttautunut idylliseen mökkiin Saimaalle saadakseen kirjoittaa rauhassa romaaniaan, mutta oikeesti hän pakenee aviokriisiään. Klarissa ja Mikael ovat pâätyneet asumuseroon, mutta eivät vielä tiedä onko ero lopullinen. Viereiselle mökille asettuu asumaan kuusikymppinen Olavi, jonka kanssa Klarissa alkaa pitää vispilänkauppaa.  Pian naapuriin tulee Olavin komea poika Cédric .Tarina alkaa hiljalleen kehittymään trillerimäiseen suuntaan. Joku tarkkailee Klarissan jokaista liikettä piilosta.Viimeiset sivut jouduin lukemaan monta kertaa uudelleen. Lupaava kirja loppui inhottavalta, enkä tajunnut päätöstä täysin. Mystiikka tuli mukaan pyytämättä. Jos loppu olisi ollut erilaineen, olisin tykännyt kirjasta paljon. Nyt jäi hieman puolivillainen olo.
Pidin Klarissasta. Hän oli sopivan rauhallinen, muttei tylsä. Eikä hän ollut yksiselitteisesti hyvä tai paha , vaan eli tunteidensa mukaan. Muut hahmot jäivät aika etäiseksi. Heistä kerrottiin vain se, mitä Klarissa heistä pohti. Klarissan elämä on muutoksessa, eikä hän tunnu tietävän mitä siltä haluaa. Kaikkein vähiten hän osaa päättää miesten välillä.

"Kävelin vanhanaikaisuutta laiturin nokkaan,istahdin ja kastoin jalkani viileään veteen. Siristelin silmiäni auringossa ja maistelin juomaani hieman irvistäen. Oli tyyntä ja rauhallista, ilma Jo lähes väreili kuumuuttaan. Sudenkorentoja lensi veden yllä, moottorivene hurisi taas jossain ja pari lokkia lensi taivaalla."


Kirjasta on kirjoittamut Kirjakaapin kummitus ja Lukutoukan kulttuuriblogi.

Ihan lupaava kirja ja kirjailija, muttei iskenyt täysin.

3/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!