keskiviikko 5. elokuuta 2015

Sally Green- Puoliksi paha


Nathan on Puoliksi musta ja puoliksi valkoinen noita. Valkoiset noidat ovat hyviä ja mustat pahoja, joten Nathan eristetään muista noidista. Nathan pelottaa, koska ei tiedetä onko hän hyvä vai paha. Hänet siis tuomitaan jo valmiiksi. Jopa osa perheestä kammoksuu edes koskea Nathania. Isä, jota poika ei ole koskaan nähnyr on julma musta noita. Hän on tappanut satoja Noitia.
  Kirjaan mahtuu rakkautta ja väkivaltaa. Vähän liiankin tavallinen tarina.  Tuntuu, kuin tarinaan olisi lukenut aiemminkin. Järin persoonallisesta kirjasta ei siis ole kysymys.
Kirjan huomasi olevan esikoisteos. Kieli oli kankeaa ja paikoin köyhää. Onneksi tarinan kerronta oli nopeaa, eikä yhteen asiaan takerruttu liian pitkäksi aikaa.
Ei kirja surkea ollut, mutta ei todellakaan uusi Nälkäpeli tai Harry Potter. Nathan on ilkeä ja rasittava poika, mutta tuskimpa kukaan tuossa tilanteessa olisi yhtä auringonpaistetta.Silti en pystynyt asettumaan Nathanin pyolella ja tarinaan sisälle pääsy olikin vaikeaa.
Nathan vaikutti hyvin paljon samanlaiselta pojalta, kuin Harry Potter. Tosin sillä erotuksella,että Harryyn pystyi samaistumaan ja tarina vei mennessään. Maailmat olivat onneksi erilaisia, mutta valitettavan paljon yhtäläisyyksiä näistä löytyy: näkymättömyys, noituus,erilaisuus...Toivoisin seuraavan osa vievän tarinaa selkeästi eri suuntaan. Persoonallisuus toisi juoneen lisää maustetta ja ennalta-arvaamattomuutta.
En tietenkään ole kirjan kohderyhmää, mutta ehkä tämä saa jonkun nuoren lukemaan. Hyvät nuortenkirjat sàavat ihastumaan itseensä, vaikka lukija käyttäisikin rollaattoria.Tämä ei ole semmoinen kirja.


Kirjasarjasta on jo julkaistu toinenkin osa. Uskon lukevani sen jossain vaiheessa, vaikka tämä ensimmäinen osa ei juuri vakuuttanut.

3/5

2 kommenttia:

  1. Hihii, tämä siun blogi on ihana! :) Lisäsin sinut tuonne oman blogini listaan. Näin muuten tämän kirjan kirjastossa käydessäni, olit varmaan juuri palauttanut sen. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiiti :-) Siunkin blogi on ihana ja onneksi oot jatkanu sen päivittämistä.

      Poista

Kiitos kommentistasi!