maanantai 7. syyskuuta 2015

Agatha Christie-Seitsemän kellon salaisuus

" Ja sitten, ilman mitään varoitusta, eräs mies hoiperteli esiin pemsaiden takaa suoraan kohti autoa. Ei ollut aikaa pysäyttää. Bundle käänsi kaikin voimin ohjauspyörästä oikealle. Auto oli lähellä ojaa."

Agatha Christien Seitsemän kellon salaisuus on jatko-osa Rakkauskirjeiden salaisuudelle. En ole kyseistä kirjaa lukenut , joten en osaa sanoa miten paljon tarinat
Iittyvät yhteen. Ilmeisesti ainakin osa hahmoista esiintyy tuossakin tarinassa.
Nuorisojoukko viettää kesää Chimmeysin kartanolla. Porukkaa kuitenkin haittaa Gerryn  unenlahjat. Siksi he päättävät tehdä pikku jekun ja viedä Gerryn huoneeseen kahdeksan herätyskelloa. Armottomasta pirinästä huolimatta nuorukainen ei herää ja selviää, että hän on kuollut unilääkkeiden yliannostukseen. Miksi Gerry olisi käyttäytyi unilääkkeitä, vaikka on tunnettuja hyvistä unenlahjoistaa?Huoneestakin löytyy enää seitsemän herätyskelloa, joten yksi puuttuu.Kohta tapahtuisi toinenkin kuolemantapaus ja mysteeri on valmis. Osa nuorista alkaa selvittää rikollisen henkilöllisyyttä.
Tämä ei ole totuttua Christietä.  Juoni on sekava ja henkilöitä on liikaa, varsinkin kun osa ei lopulta liity mitenkään murhatutkimuksiin. Lisäksi hahmot ovat tylsiä,eikä minua loppu peleissä kiinnostanut selviävätkö he tutkimuksista. Olen pettynyt. Odotukset olivat suuret, koska kaikki aiemmin lukemani Christiet ovat olleet paljon parempia.  Nyt Christien tyyli oli normaalia kepeämpi.  Lopussa juoni alkoi onneksi tiivistyä ja tarina vetää puoleensa, mutta kaikkea ei loppu onnistunut pelastamaan.

2/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!