maanantai 28. syyskuuta 2015

Sophie Kinsella-Himoshoppaaja tähtien tiellä

"Arvion tilannetta niin rauhallisesti kuin suinkin. Kylkiluuni ovat niin lytyssä, että pystyn tuskin hengittämään, vasen käsivarsi on puristuksissa takana. Muotoilevan kankaan suunnittelija on osannut asiansa. Oikeakin käsivarteni on puristunut hankalaan kulmaan. Jos yritän ojentaa käsiäni eteenpäin, muotoileva kangas pureutuu ranteisiin. Olen jumissa. Olen voimaton. 

Luke saa töitä Los Angelesista, joten Luke, Becky ja Minnie muuttavat suuren meren taakse. Becky haluaa löytää töitä, vaikka asumisen onkin tarkoitus kestää vain pari kuukautta. Valitettavasti hänen yrittämänsä työpaikka ei nappaa ja naisen päässä alkaa pyöriä haave pääsystä Hollywoodin kuumimpien tähtien stylistiksi. Eräällä shoppailureissulla Becky  ottaa näpistelijän kiinni. Hän ei voi uskoa silmiään, kun huomaa voron olevan kuuluisa näyttelijä. Becky lupaa säilyttää tähden salaisuuden, mutta joutuu oppimaan, ettei Hollywoodissa kaikki ole sitä miltä näyttää.  Suze ikävöi ystäväänsä ja erään Tarquin kokeman pettymyksen jälkeen myös he suuntaavat kulkunsa LA:an, eikä Cleath-Stuartien perhe ole suinkaan ainoita tuttuja,jotka kirjassa vilahtavat.
Himoshoppaaja-sarjan seitsemäs osa jatkaa samalla sykkeellä kuin aiemmatkin kirjat.  Sophie Kinsella on varsin tuottelias kirjailija, mutta muutamaan vuoteen Beckyn seikkailuihin ei olla saatu jatkoa. Nyt kirjailija on taas innostunut hahmoista, koska käsittääkseni tänä vuonna ilmestyy jo seuraava osa. Se onkin hyvä, koska tämä kirja jää täysin kesken. Yleensähän Kinsellan kirjat ovat olleet itsenäisiä kokonaisuuksia. Nyt tunsin oloni hieman petetyksi, kun tarina jäikin odottamaan jatkoa. 
Becky ei ollut täysin samanlainen kuin ennen. Hollywood saa Beckyn piilevän itsekkyyden huippuunsa.  Hän alkaa janota kuuluisuutta ja kokee olevansa tähti. Lopulta Becky joutuu valinnan eteen. Haluaako hän säilyttää läheistensä kanssa välit vai yrittää nousta uralla? Beckyn muuttunut käytös aiheuttaa vaikeuksia Luken ja hänen parisuhteessa, eikä riidoilta vältytä. En kyllä ihmettele, ettei Luke siedä Beckyn kaikkia valheita.Mutta onneksi Becky ei aivan koko kirjaa ole kummallisesti käyttäytyvä pyrkyri vaan välillä saa nauraa ihanan höpsölle seikkailijallekkin.
  Haluaisin kuulla enemmän Beckyn läheisistä. Osia alkaa olla niin paljon, että sivuhahmotkin ovat kehittyneet. Suze ei ole enää pelkkä päähenkilön kiva kaveri, vaan häneen on tullut lisää luonnetta.  Lisäksi Beckyn isän elämässä tuntuu pystyvän ammentavaan vaikka miten monta kirjaa. Siskopuolen lisäksi hän taitaa tuoda Beckyn elämään pian jotain muutakin yllättävää.
  Himoshoppaaja tähtien tiellä on  viihdyttävä,kuten aiemmatkin osat ja minä en ainakaan pystynyt estämään hörsyileviä naurun puuskia. Ekaa kertaa jouduin kuitenkin miettimään kenen puolella olen, koska Becky ei ollut yhtä valloittava kuin ennen.  Lisäksi minua häiritsi, miten vähän Becky vietti aikaa lapsensa kanssa. Oikeastaan hän mietti vain milloin vie lapsensa päiväkotiin Ja päiväkodissakin hän yritti vain päästä sisäpiireihin.
 Kirja oli siis hyvä, muttei niin hyvä kuin olisin toivonut. Click lit- kirjana kuitenkin mainio ja odotan jo jatkoa.  En kuitenkaan suosittele kirjaa niille, jotka eivät ole lukeneet aiemmin jotain himoshoppaajaa. Kirja tuskin aukeaa niin helposti, jos ei tunne henkilösuhteita. Romantiikkaa tosin ei ole niin paljon kuin yleensä, joten romantiikannälkäiselle tämä ei ole oikea valinta. Kannattaa kuitenkin lukea, jos on pitänyt aiemmista Himoshoppaajista.
3/5 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!