keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Syyskuun luetut( kuukausi paketissa)

Syyskuussa pysähdyin. En tehnyt oikeastaan mitään, vaan annoin tilaa ajatuksille. Satunnaisten koulutuntien lisäksi kävin vähän lenkkeilemässä, mutta muuten viihdyin kotona. Telkkaristi tuli katsottua Pasilaa.  Se on ihan mahtava sarja ja siihen on aina mukava palata. Katsoin kaikki ilmestyneet Spin off-kaudet ja varsinaista Pasilaa. Juurikaan niissä ei ole eroa. Pasila on muuten sellainen sarja, missä huomaa ääninäyttelemisen merkityksen. Ensimmäisien kausien ontuva ääninäyttely paranee huikeasti sarjan edetessä. Pasilan lisäksi Dvd:ssä pyöri Pretty little liarsin viides kausi, jonka loppu oli taas kutkuttava. Pll parantaa menoaan kuin sika juoksuaan. Ensimmäinen kausi oli hieman myötähäpeää aiheuttava, mutta sitten sarja alkaakin parantua ja on tällä hetkellä yksi suosikeistani.
Kirjojen osalta syyskuu oli lukuisa.  Tutustuin parin kirjan avulla modernismiin, joka oli aiemmin minulle varsin tuntematon. Sen lisäksi innostuin lukemaan Agatha Christieitä.  Joukkoon mahtui niin timanttisia kirjoja, kuin riman alituksiakin. Erityisesti mieleeni jäi Hannu-Pekka Björkman, jonka kirjat vangitsivat sisäänsä jotain oleellista elämästä. Ja tietysti ensimmäinen Austen oli mahtava.

Stephen King- Tervetuloa Joylandiin!  oli mukavaa luettavaa. Kingin lempeämpi tyyli tehosi. Kaunis kertomus eräästä pojasta ja yhdestä huvipuistosta 1970- luvulla.
Pertti Lassila- Armain aika ei toiminut. Liian taiteellista minun makuuni.
Henning Mankell-Kadonneiden miesten metsä on ensimmäinen lukemani Mankell.Leipääntynyt poliisi muuttaa asumaan hylättyyn työnsiirtolaan ja pian hänelle tulee seuraa. Wallander on kuitenkin vielä korkkaamatta. Muutaman sarjan elokuvan olen katsonut, mutta kirjat ovat tietenkin erilaisia.
Agatha Christie- Seitsemän kellon salaisuus oli pettymys. Huonoin Christie minkä olen lukenut.
Anu Holopainen-Ihon alaiset päästi lukijat tutustumaan kauneuskeskeiseen tulevaisuuteen, jossa kauneusleikkaukset ovat arkipäivää.
Jane Austen- Järki ja tunteet oli ihana. Yksinkertaista. Hyvä klassikko.
Agatha Christie-Varjossa auringon alla palautti luottoni murhamammaan.
Virginia Woolf-Mrs Dallowayn lukemista pelkäsin turhaan. Oikein onnistunut lukukokemus.
Agatha Christie- Kuolema ilmoittaa lehdessä oli ok. kiva idea, mutta Marple oli tylsä.
Agatha Christie- Hänet täytyy tappaa  keskittyi yhteen perheeseen. Poirot valloitti sydämeni.
Agatha Christie-Aikataulukon arvoitus selvittää mystisen ABC-murhaajan tapausta.  Jos haluat lukea vähän erilaisempaa Christietä niin tätä kannattaa kokeilla.
Hannu-Pekka Björkman- Valkoista valoa avaa lukijalle miehen ajatuksia ainutlaatuisella tavalla.  ihastuin.
Jo Nesbo-Poliisi jatkaa Harry Hole-sarjaa. Nesbo on vihjaillut tämän olevan viimeinen osa, mutteihan sitä koskaan tiedä. Hole porukoineen ratkoo raakoja poliisimurhia.
Audrey Magee-Sopimus raadollinen sotakuvaus. Hyvä, mutta masentava.
Hannu-Pekka Björkman-Välähdykdiä peilissä on todella, todella hyvä. Tähän tulen varmasti palaamaan.
Veijo Meri-Manillaköysi kertoo sotilaasta, joka päättää salakuljettaa kotiinsa köyden. Lukeminen oli tukkoista.
Fiona Kelly- Mystery Club- Kadonnut ruumis. Nostalgiaa.
Sophie Kinsella- Himoshoppaja tähtien tiellä ei ole aivan yhtä mainio,kuin aiemmat osat, mutta hyvä kuitenkin.
Fiona Kelly-Kadonnut ruumis
Mystery Club-sarjan mukaansa tempaava osa.
Sophie Kinsella-Himoshoppaaja tähtien tiellä
Ei niin hyvä kuin aiemmat osat, mutta toimiva chick-littiä kuitenkin.

Luettuja kertyi siis 18
Yllättävän paljon. Tässä kuussa on ollut mukavan lukea ja luettuja kertyi paljon, vaikka välillä ei jaksanutkaan lukea kuin muutaman sivun päivässä. Pitäisi alkaa merkata sivuja ylös, mutta unohdan aina.
Millainen teidän kuukausi oli?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!