maanantai 5. lokakuuta 2015

Lars Jansson: Muumit-Sarjakuvaklassikot VIII

Tämä on järjestyksessä kahdeksas muumi sarjakuvaklassikko.  Larsin tarinat ovat mukaansa tempaavia. Hänen sarjakuvansa ovat syvästi huumoristisia, mutta yhtä kauniita hahmoja hän ei piirrä kuin siskonsa. Silti pidän ehkä enemmän Larsin tekemistä sarjakuvista. Tarinoiden filmatisoinnit poikkeavat paljon alkuperäisitä tarinoista.
Robinson muumissa Muumipeikko saa idean itsenäistyä ja kokee parhaaksi tavaksi matkia Robinson Crusoen elämää. Muumipeikko menee hankkeessaan vähän liian pitkällä, koska etsii vaivalla samoja tarvikkeita kuin Crusoe, vaikka tietää niiden menevän pilalle haaksirikossa. Mukaan matkalle liittyy Niiskuneiti , Muumipappa ja Muumimamma.  Mutkainen tie johtaa saarelle, jossa he tapaavat höpsähtäneen filosofin.
Muumipeikko ja taide on sarjakuvan, jossa Muumiperhe voittaa valokuvauskilpailun.  Kilpailun jälkimainingeissa seuraa taiteilijoita jotka osallistuvat toiseen kisaan, jossa ratkaistaan paras maalari.   Muumipappakin innostuu kokeilemaan luovuuttaan ja etsii omenapuun syvintä olemusta. Muumimammaa ja Muumipeikkoa taiteilijat häiritsevät, mutta Niiskuneiti rupeaa erään epämääräisen taiteilijan muusaksi. Tässä sadussa taiteilijat sàavat hieman nenilleen.
Nipsun kylpylässä Nipsu perustaa rannalle lomakylän. Lomalaiset osoittautuvat yllättävän vaikeiksi asiakkaiksi ja Nipsu päättää luikkia tiehensä etukäteismaksut mukanaan. Vaatelijaat asiakkaan alkavat vaatia muumeilta palveluita ja niinpä heistä tuleekin paikan vetäjät.  Yllättäen muumit pärjäävät hommassa hyvin, mutta lomalaiset vaikuttavat heidän elämäänsä ja kaikki rauha on kaikonnut Muumilaaksosta.
Poliisimestarin veljenpoika raottaa putkan ovea, kun Poliisimestarin juopotteleva veljenpoika päättää kunnostautua poliisina. Kun tämä kaveri on liikenteessä, syytetyksi voi joutua mistä tahansa syystä. Poliisimestari on joutua hermoromahduksen partaalle ja sysään sukulaisensa selvitettäväksi keksityn rikoksen.
4/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!