maanantai 12. lokakuuta 2015

Seitsemän kuolemansyntiä-kirjahaaste

 Tyttö ja liian suuri kasa kirjoja-blogin Katan blogissa oli tällainen kiva haaste, johon päätin rustailla omat vastaukset.

1. Ahneus: Mikä on kallein kirjasi? Entä edullisin kirjasi?
Varmaan Suomi-Englanti-Suomi-sanakirja on kallein. Shoppailen kirjoja 4-5 kertaa vuodessa, enkä yleensä uhraa yhteen kirjaan paljon rahaa. Kymppiä kalliimmat kirjat kirpaisevat, joten en yleensä osta kirjoja heti niiden ilmestyttyä, vaan odotan jotain tarjousta.  Halvimpia ovat varmaan kirjaston poistomyyntikirjat. Tykkään ostaa pokkareita tarjouspaketteina, jolloin yhden hinnaksi ei jää muutamaa euroa enempää,
 2. Viha: Kirjailija, johon viha-rakkaus-suhde?
 Varmaan Sophiella Kinsella, koska hänen kirjojensa taso vaihtelee paljon. Mutta en ole vihannut mitään hänen teostaan. Yleensä en anna toista mahdollisuutta kirjailijalle, jonka kirja on ollut tosi huono.  Helpompi olisi sanoa mitä kirjailijoita vihaan ja ketä rakastan. Anna-Leena Härkönen on suosikkini ja Anu Kaaja onnistui saamaan minut inhoamaan omaa kirjaansa niin paljon, etten vähällä tartu hänen teoksiinsa jatkossa.
3. Ylensyönti: Minkä kirjan olet ahminut/lukenut uudestaan ja uudestaan?
 Harry Potterit on tullut luettua moneen kertaan. J.K. Rowling osaa kirjoittaa niin mukaansa tempaavasti, ettei kirjoja voi olla ahmimatta, vaikka tarinan olisi lukenut jo useasti. Ronja Ryövärintytär tulee luettua joka vuosi. En tiedä mikä siinä kolahtaa, mutta jotenkin pidän sadusta vallattomasti.
 4. Laiskuus: Minkä kirja lukemista olet siirtänyt laiskuuden vuoksi?
  Leo Tolstoin Anna Kareniina on tarkoitus lukea joskus, mutta se on niin pitkä.  Pelkään,etten tajuakkaan siitä mitään. Minulla on paljon sitten joskus kirjoja. Monte Criston Kreivi pitäisi jaksaa lukea joskus loppuun. Olen lukenut noin 750 sivua eli vielä puolet pitäisi jaksaa joskus lukea. Kirjan alkupuoli oli hyvä, mutten jaksa lukea samasta aiheesta niin pitkään putkeen.
5. Ylpeys: Mistä kirjasta puhut eniten, jotta näyttäisit muiden silmissä fiksummalta?
Enpä tiedä. Varmaan Täällä pohjantähden alla-trilogia on sellainen, josta puhun eniten. Toisaalta sen kaksi ensimmäistä osaa on huippuja, joten senkin takia niistä on tullut puhuttua enemmän kuin kerran. En näe kauheasti järkeä kirjoilla pröystäilyllä. Vähän lukevien ihmisten kanssa en yleensä puhu kirjallisuudesta ollenkaan. Paljon lukevien kanssa keskustelu taas menee suosikkikirjoihin ihan huomaamatta.
 6. Himo: Mitä piirrettä pidät kirjan hahmossa viehättävimpänä?
Outous vetoaa.Pidän ystävällisyydestä,kuten todellisuudessakin. Välillä kirjoissa nämä ystävälliset henkilöt tuppaavat olemaan laimeita, joten mukana täytyy olla säröjä. Kirjoissa siedän paremmin pahiksia kuin normaalisti.
 7. Kateus: Minkä kirjan haluaisit saada lahjaksi kaikista eniten? 
Kaikki ranteet auki ja Kummallisia kysymyksiä kirjakaupassa ovat molemmat mielenkiintoisia kirjoja. Tosin haluaisin kirjan, jonka antaja tuntee sopivan minulle. Viime vuonna sain lahjaksi Viivi ja Wagner-sarjakuvakokoelman, mikä oli ihana lahja.

Olisi mielenkiintoista lukea muidenkin synneistä, mutta en haasta ketään.

10 kommenttia:

 1. Näitä vastauksia on kyllä niin hauska lukea :) Ja itse tykkäsin Anna Kareninasta paljon. Se oli huomattavasti helppolukuisempi kuin esimerkiksi Dostojevskin Rikos ja rangaistus, ja suosittelen lämpimästi siihen tarttumista. Tosin lukemisesta on aikaa varmaan 7 vuotta, mutta kuitenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen juuri aloittanut mainitsemasi Dostojevskin ja nyt alkoi pelottaa :D Tätä haastetta oli mukava tehdä. Aion kyllä joskus lukea Kareninan, mutta saa nähdä milloin se tulee ajankohtaiseksi.

   Poista
  2. Lähinnä menin sekaisin niissä ihmisten nimissä ja juoneltan rankempi :D Mutta eiköhän se mene siinä missä muutkin venäläiset :D

   Poista
  3. Pitää varmaan pitää jonkinlaista lukupäiväkirjaa, että pysyy henkilöistä selvillä :)

   Poista
 2. Tämä oli hauska haaste! Piti miettiä aikamoinen tovi vastauksia, mutta sain haasteen tehtyä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva haaste tosiaan. Muutamaa kohtaa minäkin jouduin pohtimaan tovin :)

   Poista
 3. Kivoja vastauksia! :) On kyllä totta että outous vetoaa, samoin myös jotkut pahikset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Outoudessa on jotain kiehtovaa ja usein oudot ihmiset on mielenkiintoisempia kuin tavikset.

   Poista
 4. Oli kiva lukea vastauksiasi! Laitan omani huomenna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääkin huomenna sitten lukea sinun vastauksesi :) Tässä haasteessa on mukavia kysymyksiä :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!