tiistai 10. marraskuuta 2015

J.K.Rowling-Siuntio Silosäkeen tarinat

 "Siuntio Silosäkeen tarinat on kokoelma satuja nuorille velhoille ja noidille. Sadut ovat ollet suosittua iltalukemista jo vuosisatojen ajan, joten Pomppiva pata ja Oivan onnen alkulähde ovat monelle Tylypahkalaiselle yhtä tuttuja kuin Tuhkimo ja Prinsessa Ruusunen jästeille(ei-taikoville)."

Pikkuruinen kirja on aivan ihana käsissä. Sitä ei malta pitää käsissä avaamatta.
Siuntio Silosäkeen tarinat on tuttu satukirja kaikille Harry Potter ja Kuoleman varjelukset lukijoille. Siinähän Dumbledoren Hermionille antama kirja on suuressa osassa, mutta Potterissa kerrotaan vain Kolmen veljeksen tarina. Tässä satukirjassa on viisi tarinaa.
Velho ja pomppiva pata kertoo itsekeskeisestä pojasta, jolle hyväntahtoinen isä on jättänyt perinnöksi taikapadan.  Isä autteli sen avulla kyläläisiä, mutta poikaa muiden ongelmat eivät kiinnosta. Pata alkaa pitää itsestään melua aina kun poika kieltäytyy auttamasta avuntarvitsijaa.
Oivan onnen alkulähde kertoo porukasta, joka lähtee etsimään lähdettä, jonka kerrotaan
Tietäjän karvainen sydän oli suosikkini ja samalla kirjan rankin satu.Tietäjä kaivaa sydämensä irti ettei tuntisi tuskaa.
Tanili Kanilin käkättävä kanto ketoo kaupungista, jossa noituus on kiellettyä. Silti kuningas haluaa itse epätoivoisesti oppia taikomaan.
Tarina kolmesta veljeksestä kertoo veljeksistä,  jotka välttävät kuoleman. Siksi tämä päättääkin huiputtaa veljeksiä.

Jokaisen tarinan jälkeen velhokoulun rehtori kertoo omat mietteensä ja avaa satuja enemmän. Nämä luvut olivat mielestäni turhia. Tanili Kanilin käkättävä kanto on ainoa tarina, johon selitykset tuovat lisää sisältöä.
 J.K.Rowling on itse kuvittanut kirjan.  Kuvat sopivat hyvin kirjaan ja tekevät siitä satumaisemman.  Niitä olisi tosin voinut olla enemmän.
Pidin kirjasta paljon, mutta tarinoita olisi suonut olla enemmänkin. Ja Dumbledoren selitykset olisi voinut jättää pois.

Toisaalla:
Musteella ja hopealla
 Sanna-mari
Maailman ääreen
4/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!