lauantai 28. marraskuuta 2015

Kirjallinen retki pohjoismaihin
Osallistuin Annamin vetämään haasteeseen, jossa oli tarkoitus tutustua pohjoismaiden kirjallisuuteen. Luin haasteen puitteessa lähinnä dekkareita, mikä harmittaa hieman näin jälkeenpäin. Tänä vuonna dekkarit ovat toimineet vain loistavasti ja se näkyy myös tässä listassa. Löysin haasteen myötä yhden todella hyvän dekkaristin ja myös pari sellaista, joiden kirjoihin aion tutustua paremmin

Ruotsi:
Henning Mankell:Kadonneiden miesten metsä
Liza Marklund-Uutispommi
Näistä kahdesta pidin Marklundista huomattavasti enemmän. Hänen dekkareitaan tulen lukemaan varmasti lisää. Tällä hetkellä olen lukemassa Lars Keplerin dekkaria, joka vaikuttaa todella koukuttavalta. Olisin halunnut lukea jotain muutakin genreä naapuriltamme, mutta en saanut aikaiseksi.  Liza Marklundilta luin tänä vuonna myös esseekokoelman, mutta siitä ei löydy postausta, joten se ei osaltu tähän haasteeseen.

Islanti:
Vigdis Grimsdottir-Valosta valoon
Tästä kirjasta olin aika pettynyt. Tarkoitukseni oli lukea jotain muutakin. Luin kuitenkin sen verran huonoja arvosteluja muista maan kirjailijoista, ettei se lopulta innostanut. Kerro ihmeessä, jos tiedät jonkun hyvän kirjan turskien maasta. Haluaisin kovasti tutustua siihen enemmänkin.

Tanska:
Peter Hoég-Lumen taju
Sain sisällytettyä haasteeseen yhden klassikonkin. Ei minun mieleiseni kuitenkaan. Olen lukenut kirjailijaa aiemminkin. En silloinkaan ihastunut, joten ehkä jätän hänen kirjallisuuteensa tutustumisen tähän.

Norja:
Jo Nesbo-Kukkulan kuningas
Jo Nesbo-Aave
Jo Nesbo-Poliisi
Jo Nesbo Verta lumella

Norjasta luin monta kirjaa, mutta kaikki samalta kirjailijalta. Hullaannuin suunnattomasti Nesbon tapaan kirjoittaa. Olen onnellinen, että osallistuin haasteeseen, koska muuten olisin tuskin koskaan tarttunut näihin dekkareihin. Verta lumella oli huono, mutta muut olivat loistavia!

8 kommenttia:

 1. Pohjoismaat on vain niin hyviä dekkareistaan :)
  Jo Nesbo on todella hyvä, Harry Hole-sarja on parasta mitä tiedän. Verta lumelalla on todella huono, mikä tason lasku. Lars Keplerin Joona Linna -sarja on myös oikein koukuttava sarja.
  Islannin parhaimmistoa on Sjon. Suosittelen Poika nimeltä Kuukivi teosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pohjoismaiset dekkarit ovat aivan omaa luokkaansa :) Harry Holet ovat aivan mahtavia! Tuo Lars Keplerin alku vaikuttaa todella hyvältä. En malta odottaa, minkälaisia juonenkäänteitä on vielä tulossa. Kiitos kirjavinkistä! :)

   Poista
 2. OIen Main kanssa samaa mieltä dekkareista - pohjoismaista vaan tulee tosi paljon hyviä ja kiinnostavia dekkareita. :) Mutta täytyy sanoa, että Lumen taju on minulle aivan huippukirja ja Nesbosta taas en pidä lainkaan... paria Nesbon Harry Hole -kirjaa olen kokeillut, ja totesin etten jaksa Holen kyydissä lainkaan. Liikaa sivuja, liikaa omia ongelmia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lukumakuja on monia :) Minun makuun Lumen taju oli puuduttava ja Harry Holen sivut kääntyivät itsestään. Pohjoismaiset dekkarit ovat tosi hyviä :)

   Poista
 3. Minä pidin Verta lumella -teoksesta, mutta en olekaan erityisemmin Harry Holeen tutustunut - se oli kai eduksi. :) Islannista suosittelen Sjønin lisäksi Salka Valkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Verta lumella ja Harry Holet ovat hyvin erilaisia. Minulle Harry Holet ovat ahmittavia kirjoja. Niitä ei malta jättää kesken. Kiitos kirjavinkeistä! Huomenna kirjasto vihdoin aukeaa, joten pitää tutustua nuihin islantilaiskirjailijoihin.

   Poista
 4. Dekkarit ja pohjoismainen kirjallisuus vaan kuuluvat yhteen! Mainiosti luit jokaisesta maasta. Lainasin Valosta valoon kirjastosta, mutten sitten ehtinyt lukea sitä vielä. Ja Nesbo on kokematta. Pitääkin joskus kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pohjoismaiset dekkarit ovat huippuja! Valosta valoon ei toiminut minulla, mutta on sen verran erikoinen kirja, että kannattaa lukea jos kiinnostaa. Nesboa voin suositella lämpimäksi, koska pidän siitä valtavasti.

   Poista

Kiitos kommentistasi!