perjantai 13. marraskuuta 2015

Kirjaostoksia ja tunnelmia

Siitä ei ole kovin kauaa, kun esittelin edelliset ostamani kirjat.  Huomasin Adlibriksellä kirjoja neljä 15€ ja kolme pokkaria kympillä. En voinut olla tarttumatta tarjouksiin. En yleensä osto hirveästi kirjoja vuodessa, mutta nyt olen vähään aikaan innostunut tilailemaan opuksia.
Marraskuussa en ole lukenut juuri yhtään.  Työssäoppimisen jälkeen en ole jaksanut enää paneutua kirjan maailmaan. Tänä viikonloppuna haluan korjata tilanteen. On ikävä  kunnon lukemista. Marraskuun 30:n sivun lukuhaaste epäonnistui jo kolmantena päivänä. Yksinkertaisesti nukutti liikaa ja ajattelin etten nauttisi lukemastani. Mutta sitten niihin ostoksiin.


Ylimpänä löytyy Taava Koskisen toimittama Kirjoituksia neroudesta.  Nerous on aina kiinnostanut minua. Mikä tekee toisesta ihmisestä älykkäämmän kuin toisesta? Ehkä kirja avaa asiaa hieman. Alku vaikutti ainakin mielenkiintoiselta. Tässä on ilmeisesti käsitelty paljon eri taiteilijoiden neroutta ja joukosto löytyy ainakin Tove Jansson.
Lari Korilan ja Annukka Vartevan toimittama Maailman vaikein kieli koostuu esseistä. En ole tätä tarkemmin katsonut, joten jää nähtäväksi, mitä pokkari pitää sisällään.
J.K.Rowlingin Siuntio Silosäkeen tarinat luinkin jo. Ihana!
Riikka Pulkkiselta hommasin kirjat Raja ja Totta. Kummatkin olen joskus jättänyt kesken. Molemmat kuitenkin käsittelevät mielenkiintoisia kysymyksiä, joten haluan ehdottomasti lukea ne. Pulkkiselta olen lukenut kirjat Vieras ja Iiris Lempivaaran levoton ja painava sydän.Tykkäsin jälkimmäisestä huomattavasti enemmän. Vieras oli jotenkin liian taiteellinen.
Ostin Stieg Larssonin trilogian kaksi viimeistä osaa. En ole vielä lukenut ensimmäistä osaa. Nämä on onneksi sellaisia kirjoja, että jos en itse tykkää niin joku lukee teokset varmasti.
Koska muut kirjat ovat aika tuhteja, halusin jotain kevyempää ja päädyin Nora Robertsiin ja kirjaan Ovi sydämeen. Nora Robertsin kirjoja on muutama tullut vuosien kuluessa selätettyä ja jotain ihanaa niissä on. Vaikka juoni on hyvin ennalta-arvattava, kirjan haluaa lukea loppuun. Toivottavasti tämäkin on aivoja rentouttavaa lukemista.
Sitten on vielä Jo Nesbon Torakat. Käsittääkseni tämä on Harry Hole-sarjan ensimmäinen.  Nesbo on kertonut, että Poliisi saattaa olla sarjan viimeinen osa, joten sen luettua on hyvä alkaa tutustua alkuun.

Onkos siellä päässä innostuttu ostelemaan kirjoja? Oletko lukenut jonkin näistä? Ensilumi päätti maalata maan. Minä en kauheasti talvesta välitä, mutta tällainen pieni lumisuus on ihan kiva. Kohan ei tule kovia pakkasia.  Innostuin jo virittelemään muutaman jouluvalon ja ilokseni huomasin muidenkin ikkunoista pilkistävän valoja. Alku talvesta tykkään, koska se on joulun odotusta.  Uuden vuoden jälkeen alkaa masentaa, kun ulkona on yhtä pimeyttä.

2 kommenttia:

  1. Kivoja kirjalöytöjä olet tehnyt! :) Tuo Pulkkisen Raja pitäisi lukea, muistan kun muutama vuosi takaperin sitä kovasti hehkutettiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pulkkisen kirjat ylipäätään tuntuu olevan aika tykättyjä. En voinut vastustaa nuiden ostamista :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!