lauantai 5. joulukuuta 2015

Mauri Kunnas-Joulupukki ja Noitarumpu

Veli-Pekka Lehtonen väitti taannoin Helsingin sanomien kolumnissaan, ettei Mauri Kunnas osaa kirjoittaa. Kieli on kuulema tönkköä. Omaan makuuni Lehtosen kolumneista voisi sanoa samaa, mutta Kunnaksen kirjoista en huonoa kieltä löydä.  Joulupukki ja Noitarumpu on edelleen 20 vuoden jälkeenkin mainio joulusatu.

 Tarina alkaa, kun Joulupukki ja hänen pienet apulaisensa Noora ja Ville löytävät tämän piiroksen kirjesäkin pohjalta.  He päättävät aikansa pähkäiltyä lähteä kiertämään Korvatunturin työpajoja. Jos vaikka joku mestaritonttu tajuaisi piiroksen merkityksen. Kaikilta mestaritontuilta löytyykin oma ehdotus , mutta mikään niistä ei tunnu oikealta. Samalla Joulupukille alkaa tapahtua kummallisia onnettomuuksia, jotka sairastuttavat hänet. Kuka vainoaa Joulupukkia ja miten joulun käy karvalakin sairastaessa? Ja kenties tärkeimpänä, mitä Vekaran piirros tarkoittaa.
 Kuvat ovat aivan mahtavia. Niitä tulee tarkasteltua pitkää ja etsittyä piirroksista kaikkea jännää.. Kuvitus on hyvin yksityiskohtaista.Melkein jokaisesta saisi mahtavan joulukortin ja osasta kirjan kuvista onkin sellainen tehty.  Tarina on ihanan jouluinen ja saa ainakin minun oloni tunnelmalliseksi. Kunnaksen sadun pohjalta on tehty myös samanniminen elokuva, joka kunnioittaa hyvin paljon kirjaa.
 Satu on mukaansa tempaiseva ja jouni mielenkiintoinen. Vaikka olenkin lukenut tämän jo useasti, on kirja aina yhtä hyvä.  Vekaran sadatukset on hauskoja ja tarina sopii aikuisempaankin makuun,
4/5

4 kommenttia:

 1. Tämä toimii myös piirrettynä, usein jouluna on tullut katsottua, ja kirjakin löytyy :)

  VastaaPoista
 2. Kirjaversiota en ole ikinä lukenut (hyi minua!) mutta olen ollut lapsena Mauri Kunnaksen tuotannon suurkuluttaja. Ihme kyllä vanhempieni hyllystä ei löydy tätä kirjaa - pitää selkeästi ostaa se itse. Mutta Joulupukki ja noitarumpu-elokuva on yksi jouluperinteistäni, enkä jätä sitä ikinä väliin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsena tuli itsekkin luettua hirveästi Kunnasta. Minulle tärkeitä joulukuvia ovat Kuumalinja ja Lumiukko, mutta tämä on tärkeä joulunalusajan kuva. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!