sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Mauri Kunnas-Koiramäen Martta ja Tiernapojat

'
Koiramäen Martta on äitinsä kanssa sukuloimassa ja menee katsomaan torille Tiernapoikia. Näytelmä on Martalle uusi ja se kiinnostaa kovasti. Poikien esitys etenee muutaman sattuman kautta hyvin. Mitään muuta kirjassa ei sitten tapahdukkaan.
Kirja on siis aika tynkä. Lopussa kerrotaan lisää tienapojista ja kirja sisältää myös laulut. Tarina tuntuu loppuvan kesken. Pidin kuitenkin lopun informaatiosta ja tulipa laulutkin ainakin suurin piirtein lauleskeltua läpi.  Kuvitus on taas kerran taidokasta.
Pidän tiernapoikaperinteestä. Se kuului olennaisena osana meidän ala-asteen kuusijuhlaan. Viime vuosina en ole kyseistä esitystä valitettavasti livenä nähnyt.
Tiernapojat perustuu suurelta osin Matteuksen evankeliumiin . Siinä kuningas Herodes tapattaa kaikki pienet lapset, jottei hänen valtaansa uhattaisi.En tiennyt aiemmin, että Muriaanien kuninkaan kerrotaan olleen yksi tietäjistä.Nykyinen tiernapoikaesitys on sekoitus monista perinteistä. Hieman huvittuneena olen lukenut pohdintoja siitä, että Tiernapojat olisi muka rasistinen esitys.
2,5/5

2 kommenttia:

 1. Ihana Mauri Kunnas, ihana kirja :) Ihan lempparikirjailija minulle :)
  Voitit kirjapalkinnon blogistani. Laittaisitko osoitetietosi
  maimalaak@gmail.com
  niin saat kirjan itsellesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kivaa! :) Mauri Kunnaksen joulukirjat on ihania, koska kuvitukset ovat niin mainioita. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!