perjantai 15. tammikuuta 2016

Kirja-tag

 Kirjavarkaan blogista löysin tämän tagin, jonka kysymyksiin halusin vastata. Tämä on muuten sadas kirjoitukseni blogiin. Miten se on mahdollista?Aika on mennyt tosi nopeasti.

1. Onko sinulla kotonasi tietty paikka, jossa luet?
Nyt talvella olen lukenut sohvassa. Keväällä palaan varmaan lukemaan sänkyyni, kun valoisuus kasvaa. Nyt valaistus on huono, joten silmiä alkaa helposti särkeä. Talvella ei valitettavasti voi lukea autossa. Kesällä tykkään lukea kauppareissulle mennessä. En siis itse tietenkään aja itse autoa, mutta kauppareissuille meno-ja tulomarkaan menee yhteensä 45 minuuttia, joten ne ovat mainiota aikaa lukea.
2. Kirjanmerkki vai palanen paperia?
 En taida omistaa yhtään kirjanmerkkiä. Valitettavasti ne aina katoavat. Yleensä käytän siis jotain lappua.Mainoslehdet joutuvat yleensä harventamaan kulmiaan minun takia. Joskus saatan jopa taittaa kirjojen sivuja.. Tiedän! Miten syntinen olenkaan!
3. Voitko lopettaa lukemisen milloin vain vai luetko aina sivun tai kappaleen loppuun?
En pysty jättämään kirjaa parittomalle sivulle.  Joskus kirjan luku loppuisi niin ja silloin on pakko lukea vielä se yksi sivu, että pääsee parilliselle sivulle.  Mistähän tämäkin johtuu?
4. Syötkö tai juotko lukiessasi?
.Juon useinkin, mutta syön harvemmin. Ainakaan en syö yleensä mitään isompaa, mutta jotain popsittavaa saatan mussuttaa.
5. Voitko kuunnella musiikkia tai katsella televisiota lukiessasi?
Jos olen päässyt pitemmälle kirjassa, voi tv pauhata taustalla.  Haluan kuitenkin aloittaa kirjan rauhassa. Minulla on sen verran iso perhe,että olen tottunut meluun, eikä se juurikaan häiritse.
6. Luetko kotona vai missä vain?
Minulla on aina laukussa joku kirja varalla, jos jossakin joutuu odottamaan. Yleensä luen kuitenkin kotona.
7. Luetko ääneen vai hiljaa päässäsi?
Hiljaa päässäni. Ääneen lukeminen saattaisi olla aika hankalaa, koska se häiritsisi varmaan jotakuta. Koska minulla on lievä lukihäiriö luen ääneen aika hitaasti. Hiljaa luen paljon nopeammin, kun ei tarvitse tuottaa niitä äänteitä. Luen harvoin runoja, mutta niitä tykkään lukea ääneen.  Silloin niistä saa enemmän irti.
8. Luetko kaikki sivut vai hypitkö sivujen yli?
Luen kaikki sivut.  Olisi outoa lukea hyppimällä. Tietokirjoja saatan selata mistä sattuun, mutta kaunokirjallisuus pitää lukea lineaarisesti.
9. Hajoaako kirjan selkä lukiessasi vai pysyykö se kuin uutena?
Kulmat saattavat kurtistua, mutta selkämys ei ole vielä koskaan hajonnut. Kirjastonkirjoja pitelen huolellisemmin, mutta omien kanssa otan rennommin. Olen pudottelija, mutta silti en ole onnistunut vielä hajottamaan kirjoja. Onneksi kirjat ovat kestäviä! Osa meikeistäni taas on "mielenkiintoisen " näköisiä koska ne ovat vahingossa pudonneet lattialle kerran jos toisenkin. Onneksi tuttuni tietävät tämän ja minulle ei anneta mitään tärkeää kannettavaksi.  Tänäänkin onnistuin töissä pudottamaan täyden omenalaatikon.. Eikun keräilemään 50:ntä omenaa pitkin kaupan lattioita..Mutta nyt eksyin lahjakkaasti aiheesta.
10. Kirjoitatko kirjoihin? 
En.  Luen paljon lainakirjoja, joihin en toki kirjoittele. Enkä edes tiedä miksi merkkailisin sivuja. Oppikirjat ovat asia erikseen ja ainakin lukioaikaiset kirjat ovat aika hauskaa luettavaa. Vähän kuin päiväkirjoja.

4 kommenttia:

 1. Kiva postaus. Olen vasta alkanut keräillä kirjanmerkkejä. Ystäväni osaavat tuoda niitä matkoilta. Silti käytän varmaan enemmän Post-it, merkkaan lukiessa sivuja, joista otan lanauksen jne. Kirjoihin en tee merkintöjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Minunkin pitäisi alkaa kerätä merkkejä... Tuntuisi kauhealta piirrellä kirjoihin.

   Poista
 2. Todella mielenkiintoista tuo, ettet voi jättää lukemista kesken parittomalle sivulle, kaikenlaisia hauskoja tapoja ihminen itselleen kehittää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan ihmeellistä, mutta kaipa kaikilla on omat kummat tapansa :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!