maanantai 22. helmikuuta 2016

Kirjaihmisten kauhukuvia-tag

 Kirjavaras suomensi tämän booktubesta löytämänsä haasteen. Minusta haaste vaikutti mukavalta, joten tartuin siihen innolla!
1. Sinun täytyy hankkiutua eroon kaikista kirjoistasi ja saat pitää ainoastaan yhden kirjan seuraavista neljästä genrestä: nykykirjallisuus, fantasia, tietokirjallisuus, ja yksi vapaavalintainen. Mitkä valitset?
Minulla ei ole ihan hirveätä kirjamäärää, joten valinnat eivät tuottaisi suurta vaikeutta. Suurin osa on vielä lukematta, joten  tämmöinen tilanne ärsyttäisi sikälikin suunnattomasti. Olen vasta alkanut kerätä suosikkikirjoja hyllyyn.
Nykykirjallisuus: Leena Krohn-Valeikkuna
Tulen palaamaan tähän teokseen varmasti vielä usein.
Fantasia:J.K.Rowling-Harry Potter ja Azkabanin vanki
Sirius Musta on yksi suurimmista suosikeistani sarjassa ja tässä häneen tutustuu. Kirja on lisäksi todella hyvin kirjoitettu.
Tietokirjallisuus:Tuula Karjalainen-Tove Jansson:Tee työtä ja rakasta.
Olen säästellyt tämän kirjan lukemista. Haluan päästä syventymään Toven maailmaan kunnolla.Toivottavasti hiihtolomalla olisi sopiva sauma tämän lukemiseen.
Vapaavalintainen: Arthur Conan Doyle-Sherlock Holmesin muistelmat. Tätä olen lukenut ajoittain. Tuhat sivuinen pikku tarinoita sisältävä kirja olisi kätevä. Monta satua samassa.
2. Olet kirjakaupassa ja kuulet teinin valittavan, ettei hän halua lukea, mutta hänen äitinsä inttää, että heidän pitää ostaa jotain. Menet heidän luokseen ja suosittelet kirjaa, jonka ajattelet sopivan sellaiselle, joka ei juuri perusta lukemisesta. Mitä kirjaa suosittelet?
Jos kyseessä olisi tyttö, suosittelisin Anu Holopaisen Syysmaa-sarjaa.Pojallekkin lähtisin fantasiaa suosittelemaan. Ehkäpä Terry Pratchettia?
 3. Et tunne oloasi hyväksi ja tarviset piristävän kirjan, joka saa sinut hyvälle tuulelle. Minkä kirjan luet?
Lähtisin varmaan lukemaan Miika Nousiaisen Metsäjättiä. Kun aikoinaan luin sen, se oli tosi mieleenpainuva kokemus. Yleensä en lue, kun olo on kurja.
 4. Menet ajassa taaksepäin teinivuosiisi. Mitä kirjaa lukemasta oletettavasti löytäisit itsesi?
Varmaan jotain Mystery Clubia tai Merja Jalon Jesse-sarjaa. Harmittaa, kun en muista mihin osaan lukeminen jäi.  Yhtä Mystery Clubia luen parhaillaan.

 5. Ystäväsi yllättää sinut matkalla ja sinulla on tunti aikaa pakata. Minkä kirjan otat mukaan lukeaksesi sitä matkalla?
Jo Nesbon Lumiukon. Luotan, että tämäkin osa on vetävä.
 6. Talosi on ryöstetty. Älä huoli, kaikki ihmiset ovat turvassa, mutta kirjahyllystäsi ei voi sanoa samaa. Minkä kirjan toivot olevan tallella?
Varmaan tuo Tove Janssonin elämänkerta, koska odotan sen lukemista todella.
7. Ystäväsi lainaa kirjan ja palauttaa sen huonossa kunnossa. Miten ragoit? A) Teeskentelet, ettet huomannut B) Pyydät häntä ostamaan uuden C) Teet salaa samoin jollekin hänen tavaralleen.
Todennäköisesti kallistuisin vaihtoehtoon A. Tietysti riippuu, onko kyseessä hyväkin ystävä. Kaverille saattaisin vähän napista.

2 kommenttia:

  1. En huomannutkaan, että sinäkin innoistuit tagista, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan :) Kiva lukea vastauksiasi, Holopaisen Ihon alaiset teki niin suuren vaikutuksen, että voisin tutustua hänen Syysmaa-sarjaansa, vaikken lukemista vastustava teini olekaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Syysmaa on vetävä sarja. Minulla on onneksi vielä muutama osa sitä lukematta.Tosin hyvin erilainen teos kuin ihon alaiset. Tämä oli mukava tagi.

      Poista

Kiitos kommentistasi!