sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Fiona Kelly-Mystery Club

Pakkolasku 3/5
Holly, Belinda ja Tracy matkaavat Skotlantiin lomailemaan Tracyn tuttavan lomapaikkaan.  Tytöt tutustuvat lintubongari Bobbyyn ja heidän jutellessaan taivaalta kuuluu kumma ääni. Pieni lentokone päästää kauheita ääniä ja syöksyy maahan.  Tytöt ryntäävät oitis pelastamaan kuljettajaa, mutta kone onkin yllättäen tyhjä. Aamulla selviää, että kuljettaja on pakomatkalla varastettuaan rahaa. Tytöt alkavat pohtia kuljettajan piilopaikkaa.
Minusta tämä oli aika epäuskottava ja läpinäkyvä. Boddyn valheiden jäljille pääsi todella nopeasti. En myöskään nauttinut Skotlannista tapahtumapaikkana, mutta onhan se ihan hyvä, ettei pikkukaupunki Willow Dalessa pesi kaikki konnuus. Pahin vika oli ennalta arvattavuus. Uhkaava tilanne ei tuntunut niin uhkaavalta, kun arvasi,ettei roisto olekkaan todellisuudessa niin paljon niskan päällä. Silti ihan mukavaa luettavaa, vaikkei rikos ollutkaan kovin mielenkiintoinen.

Tappavia pelejä  5/5
Hollya alkaa kummastuttaa, kun koululehden päätoimittaja Steffie käyttäytyy kummallisesti. Välillä tyttö antaa Hollylle lisää tilaa armaasta Winifredin uutisistaan, mutta välillä tyttö on kuin ampiainen.
Tytöt saavat selville, että Steffien veli on jättänyt menestyneen pelifirmansa yllättäen ja yht`äkkiä Steffie katoaa. Koululla on pyörinyt outo nainen ja Holly uskoo, että hänet on siepattu, Poliisien löytäessä Steffie kuitenkin väittää lähteneensä  naisen mukaan vapaaehtoisesti  Myöhemmin tyttö kuitenkin tunnustaa, että hänet todella siepattiin. Steffie on peloissaan veljensä puolesta. Steffien veli  kehittelee uutta peliä, jonka kilpaileva firma haluaa varastaa keinoja kaihtamatta.
Pidin tästä paljon . Oli kiva kuulla enemmän Steffiestä, joka yleensä kuvataan varsin jäisenä tyyppinä. Kirja oli itseäsiassa minusta todella jännittävä ja taitavasti kirjoitettu, joten se kuuluu ehdottomasti suosikkeihini sarjassa. Aihe on myös todella erillainen,kuin muissa osissa.

Vaarallisia temppuja 5/5
 Willow Daleen muuttaa uusi perhe, jonka pojan kanssa Tracy ystävystyy. Belinda ja Holly eivät suhtaudu Markiin yhtään niin suopeasti.  Willow Dalen hienostoalueella tapahtuu murtosarja, jota tytöt alkavat selvittää. Koulu osallistuu juhlaan, jonka valmisteluun tytöt osallistuvat. Tracy on tyytyväinen, kun hänet valitaan pääesiintyjäksi. Tyttöjen välit kiristyvät Markin takia ja he alkavat riidellä. Niin ennalta arvattava kuin kirja olikin, pidin siitä tosi paljon. En muistanut kirjasta juuri mitään, joten pystyin lukemaan sitä uutena kirjana.Tyttöjen välien kiristyminen oli ihan jännä juttu, koska yleensä he ovat niin erottamattomia. Onneksi välit saadaan kuitenkin selvitettyä.

Menneisyyden salat  5/5
Holly päättää haastatella Laviniaa, joka on koulun entinen oppilas. Kaikki eivät ole kuitenkaan mielissään Lavinian luontaistuotteista ja hänet leimataan noidaksi. Hollylle paljastuu, että niin on tehty ennenkin ja tytöllä on huono omatunto. Belinda saa perinnön. Hänelle selviää, ettei mahtava Hayesin suku olekkaan niin puhtoinen. Belinda innostuu ja päättää selvittää sukutaulunsa kunnolla. Hänen isänsä kuitenkin palkkaa ammattilaisen selvittämään sukunsa historiaa. Mies ei kuitenkaan vaikuta luotettavalta. Samaan aikaan iskut Laviniaa vasten kiihtyvät ja hänet yritetään savustaa ulos kaupungista.
Tämä on taas yksi kestosuosikeistani sarjassa. Tykkään kovasti Lavinian persoonasta ja hänestä lukisi mielellään myös jossain toisessa osassa. Minusta kirjassa on hienoa se, että siinä näkee median armottomuuden. Yksi vääristelty juttu ja ihmiset hyökkäävät toista vastaan.  Tämä on ensimmäinen kerta, kun Hopkink esiintyy, mutta hän on mukana ainakin Petoksessa. Belinda, Holly ja Tracy ovat yhtä valloittavia kuin aina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!