sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Kysymyksiä kirjoista tag

 Ikuinen lukutoukka oli suomentanut tälläisen kivan haateen.

1. Mikä on sinun suosikki kirjasi?
 Täytyy taas mainita Ronja Rvärintytär. Olen lukenut sen niin monta kertaa,että olen jo seonnut laskuista. Itseasiassa aion lukea sen taas pian uudelleen, joten palaan kirjaan sitten tarkemmin. Tämä on vain niin lämminhenkinen tarina ja mielenkiintoinen fantasiatarina.

2. Kuka on lempikirjailijasi?
Anna-Leena Härkösen kirjoista pidän hyvin paljon ja pidän myös hänen persoonastaan. Ensimmäisenä tutustuin kirjailijaan lapsena Metsolat-sarjaa katsomalla. Meillä tuo sarja pyöri tiettyyn aikaan lähes tauotta, joten Liisa tuli hyvin tutuksi. Ensimmäinen kirjallinen kokemus ei ollut hyvä. Häräntappoase piti lukea yläasteella ja itseasiassa se on ainoa kirja, jonka olen valehdellut lukeneeni. Luin sivuja sieltä täältä, mutta teksti aiheutti silloin myötähäpeää. Pitää kokeilla joskus uudestaan. Onneksi myöhemmin uskallauduin lukemaan Härköstä ja nyt olenkin tainnut lukea melkein kaikki. Sotilaan tarina ja edellä mainittu kirja pitäisi vielä joskus lukea.

3. Mitä genreä tykkäät lukea?

Minulla on kausia. Tällä hetkellä maistuu eniten fantasia, mutta viime vuonna luin paljon dekkareita.  Sotakirjallisuus ei kauheasti uppoa ja inhoan kirjoja, joissa puhutaan slangia. Näin Itä-Suomalaisena se vain kuulostaa kamalalta ja itseasiassa muutama bändikin on joutunut boikottilistalleni käyttäessään slangisanoja. Pidän sitä suomenkielin pilkkaamisena.

4. Mikä on sinun lempi kirjasarjasi?

Ehdottomasti Mystery club. joka kertoo kolmesta ystävyksestä, joiden on tapana joutua mysteerien keskelle.

5. Mitä kirjoja vihaat lukea koulussa?

En käy tällä hetkellä koulua. Koulussa välttelin tosin kemiaa ja fysiikkaa käsitteleviä opuksia, eikä niihin ole tullut valitettavasti tartuttua vieläkään.

6. Mikä on ensimmäinen kirja jonka luit koulussa?

Ala-asteella oli pieni kirjahylly, joita tuli tutkailtua. Eniten käteen tarttui Avaruudesta kertova kirja. Olin pienenä tosi kiinnostunut avaruudesta ja opettelin kaikkea nippelitietoa. Paljon on vain vuosien varrella tahtonut unohtua. Avaruus kyllä kiinnostaa vieläkin, mutta enää ei tule luettua aiheen kirjoja.

7. Kirjakaupat vai kirjastot?

Kirjastot. Kirjastoissa on oma erityinen tunnelmansa ja pidän siitä, että suomalaisella on mahdollisuus tutustua laajaan valikoimaan kirjoja. Konkreettisissa kirjakaupoissa tulee käytyä harvoin. Lähinnä tilailen kirjoja netistä.

8. Montako kirjaa omistat?

Nopeasti laskettuna noin 55. Jossain on varmasti muutama lisää, mutta nuo oli kirjahyllyssä paikoillaan. Aika kohtuullisessa määrässä pyöritään siis vielä. Tosin olen innostunut kirjahyllyn kartuttamisesta kiihtyvään tahtiin.

9. Luetko ennen kuin menet sänkyyn?

Kyllä.Aika usein tulee luettua ennen nukahtamista, jos ei ole liian väsynyt.

10. Mikä on sinun lempi asentosi lukiessasi?

Tykkään maata sängyllä tyyny kainalossa lukiessani.

11. Minkä kirjan luit viimeksi?
Luin Fiona Kellyn Siepattu! Tuttua Mystery Clubia.
 
12. Mitä lainausta et koskaan unohda ja miksi?

Itseasiassa ei tule mitään erityistä mieleen, vaikka olen aika innokas kirjastossa kävijä.  Joskus lapsena kävin kirjastoautossa ja kirjastotäti poimi minut aina kyytiin kotoani ja ajoi vähän matkaa pysäkille. Nykyisin ei kerkeä käydä kirjastoautossa, vaan tulee suosittua ihan kivijalkaista lainauspaikkaa.
13. Tieteiskirjallisuus vai fantasia?
Fantasia toimii paremmin. On jännä päästä ihan erilaisiin maailmoihin. Tieteiskirjallisuudessa toimii etenkin sarjakuvat.  

14. Mitä kirjaa kadut?
Anu Kaajan Muodonmuuttoilmoitusta. Siinä ei ollut mitään hyvää. Piste.

15. Kuinka iso kirjahyllysi on?

Meillä on oikeastaan dvd-hylly, koska olemme innokkaita sarjajen katsojia. Minulle on sitten hellinnyt tuosta hyllystä yksi pikkuosio ja olen salakavalasti alkanut vallata toista.

16. Kuinka monta kirjaa luet vuodessa?

 Parina edellisenä vuonna olen lukenut himppasen päälle 80 kirjaa. Uskon suunnilleen samaan päätyväni tänäkin vuonna, vaikka tavoite on hurja 100 kirjaa.

17. Mitä kirjaa pystyt lukemaan satoja kertoja etkä koskaan kyllästy?

Ronja Ryövärintyttären lisäksi pystyn lukemaan Harry Pottereita uudelleen ja uudelleen kyllästymättä.Ne on tosi hyvin kirjoitettu ja täynnä yksityiskohtia eli jokakerralla huomaa jotain uutta.

18. Tykkäätkö lukea ulkona?

Empä erityisemmin. Talvella on liian kylmä ja kesällä tuulee liikaa tai aurinko sokaisee silmät.

19. Mikä on isoin asia jonka olet oppinut kirjoista?

Vaikka mitä. Housten ei olekkaan ongelmia selvittelevä ihminen, vaan avaruuskeskus( se minun avaruustietämyksestäni...).  Tietokirjoista on oppinut tietysti paljon historiasta ja historiallisten ihmisten elämästä.

20. Mikä oli viime vuonna paras kirja jonka luit?

 Hannu-Pekka Björkmanin Välähdyksiä peilissä vavahduttiLeena Krohnin Hotel sapiens ja Anu Holopaisen Ihon alaiset olivat myös unohtumattomia lukuelämyksiä.

2 kommenttia:

  1. Kun mainitsit ton Ronjan ja ryövärintytär niin muistin et pitäs lukea myös se kirja :D olen nähnyt näytelmän ja elokuvan(?) siitä :D Ja mukavaa kun säkin vastasit näihin :)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ronja kannattaa ehdottomasti lukea. Hieno tarina ystävyydestä :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!