lauantai 30. huhtikuuta 2016

Harry Potter tag

Löysin Youtubesta tämän aikapäiviä vanhan haasteen. Innostuin kuitenkin vastaamaan siihen, koska olen alkanut uudelleen lukea sarjaa ja onhan se hyvä Okklumeus-haasteen takiakin vähän pohdiskella kysymyksiä.

Lempi kirja?
 Pidän eniten Azkabanin vangista. Koko kirja on mielenkiintoinen jo alusta alkaen. Sirius ja Remulus ovat fantastisia hahmoja kaikkine salaisuuksineen ja Harryyn tulee syvyyttä. Kirjassa on paljon juonenkäänteitä, jotka on rakennettu nerokkaasti.Tämä kirja on vaan täydellinen.
Lempi elokuva?
En hirveästi katso Harry Potter elokuvia. Olen kuitenkin katsonut kaikki viimeistä lukuunottamatta. Se pitääkin korjata, koska elokuva löytyy hyllystä. Ehkä suosikkini on Viisasten kivi, koska katsoin sen ennen kuin luin yhtään kirjaa. Siitä tulee myös ala-asteen luokkaretki mieleen, koska katsottiin sitä bussissa. Olin kaksikasvoisen miehen nähtyäni ihan hämmentynyt.
Kirja, josta pidät vähiten?
Pakko valita Liekehtivä pikari. Jotenkin keskellä kirjaa mielenkiintoni aina notkahtaa hieman. Ehkä se johtuu vierailijoista. Kirja on kyllä huippu, mutta ei yhtä hyvä kuin muut.
Kohdat, jotka itkettää?
Siriuksen kuolemaa lukiessa järkytyin syvästi. Ei näin voi käydä! Myös Dobbyn kohtalo suretti. Olen huono itkemään, joten lasken syvät mielen järkytykset kuuluvaksi tähän kategoriaan. Tietysti myös Dumbledore ja Kalkkaros. Nyt vasta tajuan, miten paljon porukkaa kuolee... Lunan kattomaalaukset saivat myös tunteet pintaan.
Kirjan hahmot,jotka haluaisit tavata?
Ehdottomasti haluaisin tavata Luna Lovekivan! Veikkaan, että meistä tulisi hyvät ystävät.Pidän persoonallisista ihmisistä.  Myös Neville ja Weasleyn perhe olisi kiva tavata. Minkälaiset tervetuliaiskestit Molly järjestäisikään? Neville kehittyy mielestäni mahtavasti kirjan aikana, joten olisi kiva nähdä millainen hänestä on jo tullut.
Lempi hahmo?
Sirius mustassa on jotain tosi kiehtovaa. Muutenkin sarjat hahmot ovat ihan mahtavia, joten mahdotonta valita.  Pääporukasta Ron on suosikkini.
Jos pitäisi valita elpymyskiven,näkymättömyysviitan tai seljansauvan välillä?
Valitsisin varmaan näkymättömyysviitan. Sen avulla pääsisi näkemään asioita ja paikkoja, joita ei muuten ole mahdollista nähdä.Lisäksi elpymyskivi ja seljasauva ovat hieman pelottavia, joten en tiedä osaisinko käyttää niitä oikein.
Mihin tupaan kuuluisit?
 Kuuluisin joka Puuskupuhiin tai Korpinkynsiin. Ehkä kuitenkin kallistuisin Korpinkynsiin, koska en ole tarpeaksi sosiaalinen Puuskupuhiksi ja jaksat lukea loputtomasti kiinnostavasta aiheesta. Tosin tylsät aineet eivät koskaan saaneet koulussa huomiotani. Valitettavasti.
Näyttelijä, jonka haluaisit tavata?
Mulla ei ole suosikkia näyttelijöistä, joten hankala sanoa. Ehkä Emma Watson olisi mielenkiintoisin näyttelijä tavata, koska hän on pystynyt jatkamaan uraansa elokuvasarjan jälkeenkin.
Oletko pelannut Harry Potter pelejä? 
Pelasin yhtä Potter peliä nuorisobussissa. Olin siellä apuohjaajana ja pelasin peliä lasten kanssa. Peli ei tehnyt hirveää vaikutusta.
Oletko tyytyväinen loppuun?
Kyllä loppu miellytti.Ainoastaan Harryn ja Ginnyn suhde jäi vaivaamaan.  Eihän siinä tytössä ollut mitään kipinää. Ginnystä pidin muutenkin hahmoista vähiten. Mutta muuten loppu oli mieleinen, vaikka sitä olikin rankkaa lukea ensimmäisellä kerralla. Remuksen ja Fredin kohtalot surettivat, mutta toisaalta suuri kirjasarja vaatii uhrauksia toimiakseen. olisi ollut epäuskottavaa jos viimeisessä taistelussa ei olisi tullut uhreja, jotka kiristävät mieltä.
Mitä Harry Potter merkitsee sinulle?
Harry Potterilla on iso paikka sydämessäni. Osa hahmoista tuntuu hyvin läheisiltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!