lauantai 23. huhtikuuta 2016

Sophie Kinsella- Varsinainen talousihme

Samantha Sweeting on kiireinen lakimies. Erittäin kiireinen.  Hän on pienestä pitäen tavoitellut pääsevänsä arvostetuksi lakimieheksi ja nyt hänellä onkin mahdollisuus tulla lakifirman osakkaaksi. Mutta jokin menee kamalasti pielee. Samantha huomaa tehneensä valtavan virheen, jonka takia hän saa potkut.  Pettynyt ja humalainen Samantha pestautuu vahingossa rikkaan pariskunnan taloudenhoitajaksi. Ongelmana on, ettei nainen osaa keittää edes kananmunia polttamatta niitä pohjaan.
Ensinnäkin täytyy sanoa, ettei kirjassa ole häivääkään uskottavuutta- Eihän genren kirjoissa yleensäkkään kauheasti todentuntuisuudella mässäillä, mutta tämä kirja veti pohjat. Ihan kuin kukaan pestautuisi töihin vahingossa. Varsinkaan Samanthan kaltainen tiukkapipo. Ja Samanthan kyvyttömyyttä keittiössä liioitellaan. Miten kukaan on selviytynyt elämästään osaamatta laittaa edes voileipää. Okei, itse olen laittanut ruokaa pienestä pitäen, joten tuommoinen meininki tuntuu täysin mahdottomalta.Samantha saa selville, että hänet on lavastettu syylliseksi virheeseen. Tämän takia kaikki toimittajat ovat kiinnostuneet hänestä. Todella köyhä uutispäivä. Tuleehan sitä uutisvirrassa vastaan vaikka mitä, mutta tuskin sentään lakimiehen mielenliikkeet kiinnostaisivat ketään kuvattunlailla.
Mutta ei kirja huono ollut. Nautin Samanthan selkkauksista lukemisesta. Kirjassa on mielenkiintoisia hahmoja. Suosikkini olivat Samantha ja varsinkin hänen rikkaat ja sydämelliset työnantajansa.Trishille meni läpi kaikki selitykset. Kirjan romanttinen vivahde kehkeytyy talon puutarhuri Nathalien ja Samanthan välille. Jostain syystä en innostunut Nathalielistä yhtään. Hän vaikutti kokonaisuudessaan tylsältä. En nähnyt Samanthan ja Nathaelin välillä yhtään kemiaa.
Kun jätti nämä muutamat asiat huomioimatta oli kirja hyvä Chick-littiä.Hyvin kirjoitettua ja vetävää. Kinsella taitaa kepeän kirjallisuuden. Varsinainen talousihme ei ollut parasta Kinsellaa, mutta kyllä minä muutaman kerran purskahdin nauramaan Samanthan toilailuille. Minua nauratti erityisesti pitopalvelusta ruuan tilaaminen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!