lauantai 18. kesäkuuta 2016

:Agatha Christie-Hercule Poirot ja huvimajan arvoitus

Tämän postauksen piti ilmestyä jo dekkariviikolla, mutta koneessa on jotain häikkää. Nytkin kirjoitan nopsasti veljen koneella. Tosin täällä on ollut huono sää, joten ehkä tuulinen keli häiritsee nettiyhteyttä, koska kone näyttäisi muuten toimivan normaalisti, mutta yhteyttä ei ole tai se on todella hidas. Toivottavasti kohta pääsisi kunnolla surffailemaan.
Hercule Poirotin tuntema dekkaristi rouva Oliver kutsuu miehen vierailulle hulppeaan kartanoon. Kirjailija on suunnitellut murhamysteerikierroksen, jonka on tarkoitus olla kylätapahtuman vetonaula. Oliver kuitenkin epäilee, että joku aiotaan murhata oikeasti.  Myös Poirotin mielestä ilmassa on jotain outoa, eikä hän olekkaan yllättynyt, kun murhamysteerin ruumiin esittäjä murhataan oikeasti. Mutta kuka on voinut murhata viattoman 14-vuotiaan tytön? Samaan aikaan talon rouva on kadonnut. Onko hänkin joutunut murhaajan uhriksi?
Ensiksi pitää kehua kirjan kaunista kuvitusta. Niin suloinen!  Muutenkin pidin siitä, että takakansi oli kuvitettu, eikä se sisältänyt juonipaljastuksia. Ne tahtovat dekkareissa paljastaa vähän liikaakin.   Olen varmaan joskus lukenut tämän sarjakuvana, koska osa tapahtumista vaikutti hyvin tutuilta.
  Juoni oli minusta mielenkiintoinen, eikä tylsää vaihetta tullut.  Vaikka pienoisromaani eteneekin aika hidas tempoisesti, koska Poirot  saapuu rikospaikalle jo murhaa edeltävänä iltana.  Pidin siitä, että lukija pystyi arvaamaan tapauksen ainakin jossakin määrin, eikä syyllinen ollut joku random tyyppi, joka ilmoitetaan vasta lopussa.  Kannattaa lukea jonain sateisena kesäpäivänä!
3,5/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!