keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Lukujumi ja ajatuksia bloggaamisesta

Se iskee aivan yllättäen. Ei ole kyse siitä, ettei haluaisi lukea. Jotenkin on vain vaikeaa päästä sen makuun. Pari sivua tuntuu romaanilta. Elin siis toukokuun lukujumissa ja luettuja kirjoja tuli tasan yksi. Onneksi ainoaksi jäänyt teos oli mahtava Odininlapsi, mutta lukujumi ärsyttää silti. Päätin jättää kesken kirjat joita luin ja palata niihin myöhemmin. Kaikki teokset olivat nimittäin paksuja ja jotenkin ahdistavia. Hyviä, mutta saavat odottaa oikeanlaista fiilistä.Pari päivää sitten aloitin Neljäntienristeyksen ja se alkaa olla loppusuoralla, joten ehkä se enteilee hyvää kesän osalta. Toivottavasti tämän vuoden lukujumi jäi vain kolmen viikon mittaiseksi, eikä kasva enään neljään kuukauteen, niinkuin viimevuonna.
Sivu sivulta on ollut nyt vuoden aktiivinen kirjablogi, mikä tuntuu oudolta.  Olen lukenut 61:en kirjailijan kirjoja blogin aikana ja toki muutamalta on pääsyt luentaan useampikin teos. Kaikista vuoden aikana lukemistani kirjoista en ole kirjoittanut blogiin, kun on tuntunut, ettei sanottavaa ole. Onneksi postaukset ovat kehittyneet vuoden aikana. Ensimmäiset tekstit ovat luvalla sanoen aika karmaisevia. En vieläkään kirjoita niinkuin haluaisin, mutta ehkä joskus kirja-arviointi taitoni kehittyy siihen pisteeseen. Tarkoitus olisi järjestää synttäreiden kunniaksi pikkuarvonta lähiaikoina, mutta siitä kerron siitä enemmän myöhemmin.
On mielenkiintoista pohtia lukemaansa tarkemmin. Tarinan uudelleen läpikäynti avaa  kirjasta usein jotain oleellista, johon ei vielä lukuhetkellä kiinnittänyt huomiota. Suurinosa lukemistani kirjoista saa positiivisen arvosanan, koska jätän kirjoja kesken helposti. Jos ensimmäiset 50 sivua ovat huonoja, niin teos saa jäädä ylhäiseen yksinäisyyteensä.  "Huonoja " kirjoja jaksan lukea vain, jos ne ovat ohuita tai klassikoita. Paksun kirjan lukeminen vaatii muutenkin syvän inspiraation. Luen muuten vieläkin Stephen Kingin kirjaa Se, josta taisin mainita jo maaliskuussa. Ehkä saan sen luettua ennen ensilumen tuloa...  Minä en vain jaksa lukea kokoajan samaa kirjaa, jos kirjassa on sivuja enemmän kuin 400. Joten saatte varautua jatkossakin positiivisiin kirja-arvioihin.  Pitäisi joskus koota mielipiteitä keskenjääneistä kirjoista ja kertoa miksi ne eivät jääneet yöpöydälle.

Miten selviät lukujumista? Jätätkö kirjoja helposti kesken?

14 kommenttia:

 1. Olen itse karttanut paksuja kirjoja tänä vuonna. Oletko kokeillut seuraavia Eleanor & Park, Tilastollinen todennäköisyys kohdata se ainoa oikea tai Uiden kotiin. Olen halunnut, että kirjalla on jotain sanottavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole kokeillut, mutta Tilastollinen todennäköisyys kohdata se ainoa oikea löytyy kirjahyllystä, joten sen voisikin ottaa rantalukemiseksi :)

   Poista
 2. Yleensä tauko ja kirjojen vaihto auttaa...

  VastaaPoista
 3. Paljon synttärionnea! :)

  Itse jätän kirjoja kesken melko kevyesti: maailmassa on niin paljon hyviä kirjoja, että miksi pitäisi lukea sellaista joka ei sytytä... Lukujumit ovatkin oma ongelmansa, jos niihin löytäisin ratkaisun, olisin onnellinen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksipä sitä lukea kirjaa, joka ei kiinnosta yhtään. Onneksi hyviä kirjoja on niin paljon, ettei tarvitse lukea "roskaa".

   Poista
 4. Olen itsekin harkinnut postausta kesken jääneistä kirjoista. Mäkin jätän nimittäin kirjoja herkästi kesken.

  VastaaPoista
 5. Heitin sinua palkintohaastella.
  http://ullankirjat.blogspot.fi/2016/06/blogger-recognition-award.html

  VastaaPoista
 6. Hei ja onnea sinulle, tulevien synttäreittesi johdosta :) kait mie ymmärsin tekstin oikein. No, onnea myös lukujumin taltuttamisesta. Se on inhottavaa, kun jumi iskee, mullakin ollut sellaista pientä harmaiden hiuksien kasvattelua tuon luku-urakan edessä. Pikku hiljaa se on siitä hälvennyt ja taas maistuu matka kirjojen ihanassa mualimassa :) Aurinkoista kesää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis tämä blogi täyttää vuoden :) Lukujumit on inhottavia. Kaipaa sitä kirjoihin uppoutumisen tunnetta,mutta lukeminen ei suju. Hyvää kesää sinullekkin!

   Poista
 7. Onnea blogisynttäreistä! Itselläni kirjoja jää kesken silloin, kun töiden puolesta on paljon luettavaa. Silloin tartun johonkin takuuvarmaan kirjaan - esim. jokin kehuttu uutuus pikalainana kirjastosta aiheuttaa sopivan pakon lukea :)

  Minäkin antaisin sinulle haasteen - vastaa, jos innostut:
  http://hannankirjokansi.blogspot.fi/2016/06/unpopular-bookish-opinions-haaste.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos haasteesta! Vastaan siihen toki!
   Pitääpä joskus kokeilla pikalainoja.

   Poista

Kiitos kommentistasi!