perjantai 5. elokuuta 2016

Jennifer E. Smith-Tilastollinen todennäköisyys kohdata se ainoa oikea

Ulla vinkkasi kirjaa , kun kerroin postauksessa kärsiväni lukujumista. Kiitos siis suosituksesta! Tartuin kirjaan aikalailla heti, koska se sattui olemaan hyllyssäni.
Hadley joutuu menemään isänsä häihin, jonka kanssa hänellä on huonot välit. Hän kuitenkin myöhästyy lennoltaan ja joutuu odottamaan seuraavaa. Samalla hän tapaa Oliverin, jonka kanssa keskustelee koko lennon ajan. Maissa Hadley joutuu erilleen Oliverista, eikä pysty unohtamaan poikaa. Isänsä häistä välittämättä tyttö lähtee etsimään rakkaintaan isosta kaupungista parin vihjeen varaan luottaen.
Hadley on ärsyttävyyteen asti itsekeskeinen tyttö. Eihän muuta voi niin nuoresta tytöstä olettaakaan, mutta silti tämän viha rakastunutta isäänsä kohtaan oli melko käsittämätöntä. Hän ei vain pystynyt näkemään asioita isänsä silmin. En missään vaiheessa alkanut tykätä tytöstä, vaikka osin hänen käytöstään ymmärränkin.Sekoilla kaupungilla, kun isällä on edessään elämänsä tärkein(vaikkakin toinen) päivä.Eihän vanhempien ero tarkoita, että isä ei enää rakasta häntä. Varsinkin kun isä on yrittänyt pitää tyttäreensä välit, mutta tämä ei ole vaivautunut edes näkemään tulevaa äitipuoltaan. Oliver oli paljon helpommin samaistuttava hahmo.Hänelläkin oli sekavat tunteet isästään, mutta täysin eri syistä.  Yksi kirjan pääjutuista onkin nuorien lopulta saama ymmärtämys vanhempiaan kohtaan. Hekin ovat vain ihmisiä, jotka tekevät virheitä.
Pidin sen sijaan parin rakkaustarinasta. Ajatuksesta, että jos Hadley olisi kerennyt ajoissa lennolle, eivät he ehkä olisi koskaan tavanneet.Pari myös vaikutti söpöiltä keskenään, vaikken uskokkaan heidän olevan ne lopulliset oikeat toisilleen.Kirja oli siis hyvä lukukokemus, mutta ei mikään maailmoja muuttava teos.Vähän hiottuna tämä olisi voinut saada enemmänkin ajatuksia liikkeelle. Nyt se oli aika tavallinen rakkaustarina. Mutta ainakin se sai lukujumin väistymään sivummalle.  Erityiskiitos täytyy antaa ihanalle, mutta niin vaikeasti muistettavalle nimelle.
3/5

2 kommenttia:

  1. ilastollinen todennäköisyys kohdata se ainoa oikea ei ole ihmeellinen kirja, mutta sen lukee mielellään. Se jättää hyvän mielen.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!