torstai 24. marraskuuta 2016

Roald Dahl - Kuka pelkää noitia ja Iso kiltti jätti

ISO KILTTI JÄTTI
Jättiläinen kaappaa Sohvin, joka saa pian huomata joutuneensa mukavan jätin huomaan. Hän onkin ainoa laatuaan. Muut jätit syövät päivittäin ihmisiä, mutta ikj noudattaa toisenlaista ruokavaliota.  Sohvi ja ikj saavat tietää jättien karmean suunnitelman syödä leirillinen lapsia. Estääkseen tapauksen he laativat suunnitelman johon kuuluu osaltaan painajaisen aiheuttaminen presidentille. 
Tämä oli ensimmäinen lukemani Roald Dahl, joten en tiennyt mitä odottaa.Kirja oli kuitenkin positiivinen yllätys , vaikka olisi toiminut paremmin nuorempana. Enkä muutenkaan ole pieruhuumorin suurin ystävä.
3/5

KUKA PELKÄÄ NOITIA
 Luken vanhemmat kuolevat auto-onnettomuudessa ja poika päätyy norjalaisen isoäitinsä huomaan. Mummo kertoo tarinoita noidista, koska haluaa varoittaa poikaa ulkona vaanivasta vaarasta. Noidat eivät nimittäin ole satua, vaan maailman hirmuisempia olentoja. He inhoavat lapsia ja keksivät mitä erikoisempia tapoja kiduttaa ja tappaa kersoja. Pian isoäiti ja Luke joutuvat  muuttamaan Suomeen , missä asuu maailman vaarallisimpia noitia. Erään matkan aikana Luke joutuu keskelle noitien kokousta, missä nämä suunnittelevat uusia julmuuksiaan.
Kaikenkaikkiaan pidin tästä kirjasta paljon enemmän. Noidat ovat aina kiehtoneet minua enemmän kuin jättiläiset.  Pidin kovasti tarinasta ja olisin halunnut lukea sitä pitempään. Luken ja isoäidin seikkailut olisivat toimineet varmasti myös sarjana. Heidän välillään käytiin pari koskettavaa dialogia, joista eräs koski pojan ja isoäidin tulevaisuutta ja yhteistä aikaa.  Kirjassa on yliluonnollisia elementtejä ja toimintaa, joten se sopi myös parikymppiselle lukijalle. 
4/5
Tulen varmasti jossain vaiheessa lukemaan enemmänkin kirjailijan tekstejä. Ainakin Jali ja suklaatehdas täytyy lukea jossain vaiheessa, koska pidin elokuvasta. 

Kirjat saatu kustantajalta.

5 kommenttia:

 1. Nämä on tosi hauskoja ja pelottavia kirjoja. Täytyy kyllä miettiä tarkkaan minkä ikäisille lapsille kirjoja voi lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin. En kyllä itse usko, että nämä soveltuisi ihan pienemmille.

   Poista
 2. Jali ja suklaatehdas on yksi perheemme suosikki, lempeä sellainen. Onkin yllätys, että Dahlin kirjoissa on näinkin pelottavia sävyjä. Ainakin tuon Kuka pelkää noitia taidamme jättää vielä odottamaan. Toisaalta lasten kanssa yhdessä lukiessa on helppo jättää tarina kesken, jos homma äityy liian pelottavaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpä joskus lukea Jali. Onneksi kirjat voi tosiaan aina jättää kesken, jos äityy liian pelottavaksi.

   Poista
 3. Muistathan tehdä viimeistään tänään läpi historian -haasteen koonnin ja käydä linkittämässä sen blogiini.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!