torstai 23. helmikuuta 2017

Child's play 1-3

Hi, I´m Chucky. Wanna play?


Child´s play 1

Andy kinuaa äidiltään syntymäpäivälahjaksi Good Guy-nukkea,jonka äiti Karen päättääkin hommata kodittomalta mieheltä. Yllättäen Karen joutuu ylitöihin, joten Andya vahtimaan tulee Karenin paras ystävä. Andy on innoissaan syntymäpäivälahjastaan Chuckysta, mutta syntymäpäivä menee kamalalla tavalla pieleen. Chucky tappaa lapsenvahdin ja kertoo Andylle olevansa sarjamurhaaja Charles Lee Ray, jonka henki on lukkiutunnut nukkeen. Pian tulee toinenkin ruumis ja Andyn ollessa paikalla kääntyvät epäilykset kuusivuotiaan pojan suuntaan. Karen ja poliisi Mike tajuavat nuken murhanhimoisuuden ja yrittävät pelastaa Andyn, ennenkuin Ray siirtää henkensä Andyn ruumiiseen päästäkseen pois nuken kehosta.

Child´s play 2

Elokuvan alussa Good Guy-nukkeja korjataan ja korjattavaksi päätyy myös pahasti kärventynyt Chucky. Tehtaalla tapahtuu onnettomuus, jonka seurauksena Chucky herää henkiin. Tällä kertaa Chucky alkaa heti etsiä vimmatusti Andya saadakseen siirrettyä sielunsa pojan kehoon, ennenkuin jää lopullisesti nukeksi. Andy on päätynyt sijaisperheeseen, jossa tapaa Kylen. Chucky tulee pilaamaan perheen välit ja elokuvassa tulee huomattavasti enemmän ruumiita kuin ensimmäisessä osassa.

Child´s play 3


Kolmas elokuva lähtee käyntiin kun leluyhtiö alkaa vuosien jälkeen valmistaa uudestaan Good Guy-nukkeja. Useat oikeuden käynnit ovat syöneet yhtiön kannattavuutta ja lelun uudelleen käynnistettävä tuotanto on iso riski. Kuinka ollakkaan Chuckyn keho muovautuu uudelleen eloon ja nukke alkaa taas jahdata Andya, joka on jo sotilaskoulussa. Chucky postittaa itsensä Andylle, mutta paketin varastaa sotilaskoulua käyvä Tyler, joka haaveilee omasta nukesta. Tylerin kohdattuaan Chucky tajuaa, että voikin siirtää sielunsa Tylerin kehoon, eikä tarvitse Andya enää mihinkään. Andy saa selville Chuckyn palanneen ja aikoo estää murhanhimoisen nuken juonen.Pidin ensimmäisestä osasta. Erityisesti tietty kasarityyli oli vangitseva. Muutenkin tykkään paljon ajan leffoista, koska niissä on selkeä oma kuvaustyylinsä. Tekniikka ei tietenkään ollut vielä samalla tasolla kuin nyt ja Chucky vaikutti paikoin hyvinkin kömpelöltä. Näkee hyvin miten nopeasti tekniikka on kehittynyt, kun seuraavissa osissa Chuckyn liikehdintä oli paljon uskottavampaa. Juoni oli mukaansatempaava ja täytyy myöntää, etten välillä uskaltanut edes katsoa ruutua. Varsinkin Miken ja Chuckyn autokohtaus jäi mieleen. Tämä oli ainoa pelkästää kauhuelokuva näistä kolmesta, koska seuraavat osat olivat vahvasti koomisia.

Huvittavinta on, että Chucky parsitaan aina kokoon oli tämä kuinka huonossa kunnossa tahansa. Siis minkälainen tehdas alkaisi korjata täysin risaista nukkea uuden veroiseksi, kun uuden nuken tekeminen olisi paljon helpompaa ja tulisi samalla taatusti myös halvemmaksi. Mutta tietysti nämä elokuvat ovat muutenkin semmoisia, ettei niitä kannata ajatella järjellä. Katsoin näitä muutenkin rentoutuakseni, koska aivot olivat jumissa työviikon päätteeksi. Katsoin kerralla kaikki kolme elokuvaa, mikä vaikutti tietenkin katselukokemukseen. Elokuvien sisälle pääsy oli tietenkin helppoa, kun ei mennyt "lämmittelyaikaa", mutta toisaalta elokuvat toistavat paljon toisiaan, eikä ennalta-arvatavuus ole koskaan hyvästä eteenkään kauhuelokuvissa.

Osat kohtaukset olivat saaneet selvästi innostusta Hohdosta ja muutkin ajan kauhuelokuvat on selvästi katsottu. Minua tämä ei varsinaisesti häiritse, kohan elokuvassa säilyy omaleimaisuus. Minulle tuli kuitenkin fiilis, että ensimmäinen osa oli hienosti tuoreista ideoista tehty ja seuraavat osat oli tehty vain rahan takia. Ne olivat juoneltaan aika kömpelöitä, eikä kohtauksia oltu viety kunnolla loppuun. Näyttelijät olivat mielestäni ihan uskottavia. Tai ei minulla tullut missään vaiheessa tunne, että elokuvaan olisi missään vaiheessa mennyt fiilikset näyttelijöiden takia.

Ensimmäisen elokuvan katson varmasti uudelleen, koska se oli minusta hyvä kauhuelokuva. Sellainen, että minäkin uskalla katsoa. Kaikkein pelottavimmat elokuvat jätän suosiolla toisille. Seuraavat osat eivät olleet pelottavia, eikä juonikaan ollut kummoinen , joten niihin tuskin kajoan. Ruumiiden määrä vain kasvaa elokuva elokuvalta. Saatan ehkä joskus innostua katsomaan ne kolme muutakin elokuvaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!