torstai 25. toukokuuta 2017

Liebster award

 Sain Ankilta Liebster awardin noin yhdeksän kuukautta sitten.Kröhöm. Anteeksi, etten ole vastannut tähän aiemmin, mutta nyt into bloggaamiseen on palannut ja halusin vastata näihin kysymyksiin. Kiitos tunnustuksesta <3

Olen jo aiemmin antanut tunnustuksen eteenpäin, joten nyt jätän sen tekemättä. Tuntuu, että tämä haaste on kuitenkin liikkunut aika laajalti blogimaailmassa.En pikaisen etsinnän tuloksena löytänyt blogeja, jotka eivät olisi tähän vastanneet tavalla tai toisella.
1. Millä kirjan tai elokuvan nimellä kuvaisit elämääsi?

Lähteepä liikkeelle vaikeasta kysymyksestä! Aivoni lyövät tyhjää. Ehkä Surkeiden sattumusten sarja.Ei vaisinkaan.  Ehkä Helmiä ja sikoja. Osat päivät ja ihmiset vaan ovat parhautta ja osaa ei tarvitsisi ollenkaan.
 2. Mikä on lempitaidemuotosi?
On vaikea valita kirjallisuuden ja musiikin väliltä. Itse tykkään luoda käsin ja olen taas innostunut kirjoittamaan enemmän.Haluaisin vielä joskus näytellä, jos löytyisi joku pieni ja hyvä porukka.  Minusta kaikki taidemuodot ovat hyviä, jos ne on tehty taidokkaasti.
 3. Mikä on elämäsi suurin saavutus tähän mennessä?
Ehkä se, että pääsin suoraan töihin kiinni valmistuttuani. Koen,että se kertoo jotain minusta työntekijänä, kun pomo halusi tarjota töitä tällaisessa työllisyystilanteessa. Ja tietenkin valkolakki oli kova juttu.  En yhtään osaa sanoa minkälainen elämäntilanteeni on viiden vuoden päästä. Saatan yhä olla tuolla töissä tai sitten olen opiskelemassa. Haluaisin jatkokouluttautua, mutten yhtään tiedä mihin suuntaisin.
 4. Minkä neuvon antaisit 15-vuotiaalle itsellesi?
Jaksa vielä, kyllä se elämä muuttuu paremmaksi.
5. Minkä pelon olet voittanut?
Ennen minua jännitti hirveästi vieraille ihmisille puhuminen. Kukaan ei taatusti olisi kaksi vuotta sitten uskonut minun voivan olla työkseni asiakaspalvelija. Tässä sitä kuitenkin istuu tyytyväinen myyjä, joka puhuu jokapäivä uusille ihmisille.
6. Minkä fiktiivisen hahmon haluaisit tavata?
Näitä on paljon. Olisi hauska istua hetkeksi Central parkkiin ja kuunnella kuuden ystävämme nykyisistä toilailuista. Olisi myös mahtavaa tavata lapsuuteni esikuva eli Ronja Ryövärintytär. Olen varttuut hänen rinnallaan aikuiseksi. Muutekin lempihahmoja olisi aivan mahtava tavata, kuten Regina Once upon a timesta, joka sivumennen sanoen on ehkä maailman kaunein nainen. Yhtä lemppariani en kyllä haluaisi tosielämässä kohdata. Godzilla voisi olla liikaa lähietäisyydellä nähtynä...
7. Oletko kissa- vai koiraihminen?
Pidän molemmista. Minusta on outoa, että näistä pitäisi jotenkin valita.
8. Minkä kirjan tahtoisit tällä hetkellä lukea? 
Murakamin Värittömän miehen vaellusvuodet oli sen verran mahtava lukuelämys, joten haluaisin lukea häneltä jotain muutakin. Lukupinossa on muutama mielenkiintoinen kirja , mutta sitten aion tutustua kirjailijan teoksiin tarkemmin.
9. Oletko enemmän tunne- vai järki-ihminen?
Tää on tosi vaikea! Kysyin siskoltakin ja hänenkin piti oikeasti pohtia tätä. Päädyttiin kuitenkin enemmän tunneihmisen puolelle.  Ajattelen asiat järjellä, mutta päätöksiini vaikuttaa myös hirveästi tunteet.
10. Kuinka montaa kieltä osaat? 
Olen huono kielissä. Lukihäiriöni suurin ongelma on epäsanat,joten joudun tekemään paljon töitä oppiakseni uusia kieliä. Onneksi lukihäiriö ei enää hirveästi vaivaa suomeksi. Lähinnä välillä saa nauraa uutisotsikoille, kun lukee ne "hieman"väärin.  Englannissa olen kehittynyt valtavasti ja ymmärrän sitä hyvin puhuttuna, koska katson paljon amerikkailaisia tv-sarjoja. Itse tuottaminen kuitenkin stressaa edelleen. Se on ehkä osin Suomalaisen koulusysteemin ongelma. Virheisiin tartutaan liiankin tarkasti, koska "kaikkien pitää olla supertaitavia". Eikö olisi tärkeintä, että kaikki uskaltavat avata suunsa. Olen kaupassa huomannut pärjääväni ihan hyvin englannillani. Ei niillä ulkomaalaisillakaan täydellinen kielipää ole, joten miksi minullakaan pitäisi olla. Pääasia on, että ymmärrämme toisiamme. Lisäksi olen tietenkin lukenut ruotsia, koska se on pakollista. Itse vastustan pakkoruotsia. Minusta nuorelle pitäisi antaa vaihtoehtoja kielistä ja hän saisi itse valita, mitä alkaa opiskella. Toiselle venäjä tai saksa voivat olla hyödyllisempiä kieliä kuin ruotsi. Lukiossa luin myös ranskaa, mutta ehkä ei puhuta siitä...
11. Jos saisit mahdollisuuden olla yhden päivän vastakkaisen sukupuolesi edustaja, tarttuisitko tilaisuuteen?
Tottakai. Olisi mielenkiintoista olla mies, vaikka en uskokkaan naisen ja miehen eroavan loppujen lopuksi hirveästi toisistaan. Ennemmin eroavaisuuksia ihmisten välillä luovat erilaiset persooonat.  Haluaisin tehdä kaikkea mahdollisimman miesmäistä. Haluaisin tietää mikä niissä ajoneuvoissa kiehtoo niin paljon. Mitä isompi rekka, niin sitä enemmän sitä käännytään tuijottamaan.  Lisäksi haluaisin testata miten paljon sukupuoli oikeasti vaikuttaa liikuntaan. Olen itse tosin rapakunnossa. Lisäksi vetäisin kännit miesporukassa ja kuuntelisin minkälaista on äijäporukan rupatteluhetki. Miten syvälliseksi mennään? Ja tietenkin ..Kai tiedät? :D

4 kommenttia:

 1. Kivat vastaukset. Olen samaa mieltä kanssasi tuosta suomalaisesta koulusysteemin ongelmasta, se on tasapäistävä. Koulussa ei oteta huomioon sitä, että jokainen oppija on yksilö. Enemmän vaihtoehtoja ja tutkivaa oppimista.
  Tuo miehenä oleminen yhden päivän ajan kiinnostaisi minuakin.

  VastaaPoista
 2. Koulusysteemiä pitäisi ehdottomasti kehittää, koska nyt se ei kaikilta osiltaan ole toimiva kokonaisuus. Miehenä oleminen voisi olla jännittävä kokemus :D

  VastaaPoista
 3. Nämä awardit ja tagit ovat hauskoja, mutta niitä ei enää ole näkynyt niin paljon (ainakaan seuraamissani) blogeissa. Eräskin kirjavloggaaja totesi, että tagit taitavat olla jo kuolleita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä on kyllä hauskoja. Uskon, että jossain vaiheessa tagit tulevat taas muotiin. Ainakin toivon :D

   Poista

Kiitos kommentistasi!