perjantai 9. helmikuuta 2018

Kokemuksia Elisa kirjan käytöstä

Olen käyttänyt Elisa kirjaa suunnilleen vuoden ajan.   Olen tutustunut myös kuukausimaksullisiin kirjasovelluksiin( Bookbeat ja Storytel) joissa on toki omat hyvät puolensa. Aion silloin tällöin aktivoida Bookbeat-tilin käyttöön, koska tuote on mielestäni hyvä, mutta epäsäännöllisen käytön takia on turhaa pitää sitä jatkuvasti käytössä. Elisa kirja onkin helppo valinta. Itse palvelu ei maksa mitään, vaan kirjat ostetaan käyttöön kaupasta ja ne säilyvät omassa kirjahyllyssä.
Kuuntelen palvelussa lähinnä äänikirjoja, joiden valikoima on hyvä, vaikka tietysti kapeampi kuin e-kirjojen. Olen löytänyt kaupasta kuitenkin paljon mielenkiintoista kuunneltavaa kohtuu hinnalla.  Mielestäni äänikirja ominaisuus toimii kuten pitääkin. Kuunnellessa voi selata nettiä normaalisti ja palvelu muistaa missä kohden kirja on menossa.Lukijat ovat ammattitaitoisia. Tuolta löytyy ihanan Lars Svedbergin lukemia teoksia.Myös lukijan mukaan voi hakea teoksia. Se on itselleni iso juttu ja hyvä, että lukijoiden työpanosta kunnioitetaan.
E-kirjoihin en ole niin paljon tutustunut, mutta mielestäni valikoima on tosi hyvä. Kirjoja on helppo lukea, vaikka oikea kirja voittaa tietenkin. Osassa paikoissa normi kirja ei vaan ole kauhean kätevä ratkaisu ja kännykkä nyt kulkee joka tapauksessa matkassa. Sen mitä olen lukenut olen tykännyt myös e-kirja ominaisuudesta. kirjoihin voi tehdä merkintöjä, joka auttaa varmasti ainakin kielien opiskeluissa.  Lisäksi kirjainten kokoa, taustan väriä ja valoisuutta voi helposti säättää.
Erityisesti tykkään palvelun helppoudesta. Kauppaan pääsee kahdella klikkauksella. Maksaa voi laskulla,luottokortilla tai verkkopankilla. Valikoimaa voi rajata formaatin, kielen ja kategorian avulla.  Toki myös kirjaa voi hakea ihan perinteisesti nimenkin perusteella.  Kaupassa on myös aika hyvin alennuksia.  Joka kuukausi on esimerkiksi tarjouksessa kuukauden kirjoja ja  joskus saa myös ilmaisia lahjoja, kuten nyt ystävänpäivän aikoihin sai valita kolmesta kirjasta haluamansa e-kirjan tai äänikirjan. Lisäksi valikoimassa on myös aina ilmaisia kirjoja, joiden avulla voi tutustua palveluun. Ilmaisissa äänikirjoissa on tarjolla muunmuassa  Annan nuoruusvuodet ja Baskervillen koira.
Suosittelen palvelua lämpimästi jos äänikirjojen kuuntelu kiinnostaa.  Ainakin oman kännykkäni kanssa en ole kokenut lagaamista.

2 kommenttia:

  1. Minä aloin käyttää Elisa-kirjaa vasta hankittuani lukulaitteen (reilu vuosi sitten). Aikaisemmin olin lataillut muutamia ilmaisia e-kirjoja mm. Project Gutenbergistä, mutta lukulaite teki lukemisesta niin helppoa että e-kirjoja on tullut hamstrattua vähän joka paikasta. Elisan äänikirjasovellus paljastui myös tosi käteväksi, viimeksi kuuntelin J.P Koskisen kirjan Ystäväni Rasputin, lukija oli minulle aikaisemmin tuntematon mutta tykkäsin äänestä. Ystävänpäivälahjoista nappasin itselleni äänikirjan Pieni kirjapuoti Pariisissa. Olen ollut tosi tyytyväinen Elisa-kirjaan, tosin nyt kun kauppa uudistui se tuntuu vaikeammalta käyttää ja selata :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äänikirjoja on myös mukava kuunnella ulkoillessa tai kotitöitä tehdessä. Hommat sujuu paljon kivuttomammin, kun voi keskittyä tarinaan. Lukulaite on varmasti kätevä. Pitää joskus kokeilla millaista lukeminen on sen kanssa.

      Poista

Kiitos kommentistasi!