tiistai 15. toukokuuta 2018

Kirjaostoksia

Onnistuin väistelemään kirja-aleja reilun puoli vuotta, mutta sen jälkeen näitä on kertynyt. Ruokakirjoja on kertynyt viisi ja kaksi niistä on kasvisruokakirjoja, koska siskoni on kasvissyöjä. Pataruokakirja on myös ollut kovan tutkailun alla.  Tässä välissä täytynee mainita minun olevan muuttopuuhissa, minkä takia kuvat eivät ehkä ole priimaa. Muistin kuitenkin kirjahyllyä tyhjentäessäni, että en ole näitä esitellytkään.
Olen nyt muutaman kuukauden halunnut muuttaa pois nykyisestä kämpästä ja reilun viikon päästä toive vihdoin toteutuu. Nykyisessä talossa on suoraan sanoen ollut aika ahdistava asua, joten pakkaaminen tuntuu kivalta.
Ensimmäisen pätkän kesälomaa vietän heti kesäkuun alussa. Elokuun lomaan on enemmän suunnitelmia, mutta ensimmäisen osan aion viettää rentoutuen eli rantapäiviä, kirjoja ja grillaamista on ainakin luvassa. Toivottavasti säät vaan sallivat kiireettömät uinti-ja lukemispäivät rannalla.

 Idiootti oli tarjouksessa parilla eurolla, joten tottakai klassikko piti poimia matkaan. Dostojevskiltä olen lukenut aiemmin vain Pelurin.  Kukaan ei varmaan ole yllättynyt, kun olen alkanut kerätä Murakamia. Jokainen lukemani teos on ollut huikea. Kafka rannalla ja Maailmanloppu ja ihmemaa kiinnostavat paljon. Varmaan Kafkan aion ottaa mukaani rannalle. Läckbergin dekkari kolmikko oli kahdeksalla eurolla. En muista olenko lukenut häneltä aiemmin jotain. Kakkua, kiitos on käsittääkseni humoristinen tarina vanhainkodista. En suoraan sanoen tiedä miksi tämä tuli ostettua, mutta eiköhän se jossain vaiheessa luentaan päädy. Eikä yksikään pelastunut on suosikki Christieni. Olen lukenut sen kolme kertaa enkä vieläkään malta laskea sitä käsistäni, ennenkuin viimeinenkin rivi on luettu. Pakkohan tämä oli siis saada omaan hyllyyn. Mahti on Korpinkehän viimeinen osa. Saa nähdä miten käy. Viimeisiä osia tulee aina säästettyä. Maailmassa on virhe vaikuttaa hauskalta idealta.
 
 Huudosta innostuin tilaamaan aika monta  Stephen Kingiä. Näistä eniten kiinnostaa Cujo. Itse olen tilannut monesti kirjoja huudosta ja olen ollut tyytyväinen. Kerran kirja meni suoraan roskiin  koska kunto oli kauniisti sanottuna mielenkiintoinen. Mutta muuten olen saanut hyväkuntoisia kirjoja. Halvempaa ja löytyy kirjoja, joita ei ole enää kirjakaupoissa näkynyt vuosiin. Kesällä aion käydä ihan kivijalka kirpputorilla pitkästä aikaa. En ole tainnut sellaisella pyörähtää sitten lukioaikojen. Oman kaupunkini kirppari vaan on kuin kaatopaikka, joten käyminen on jäänyt. Mutta lähikuntien tarjontaan pitää tutustua.
Fakiiri, joka juuttui Ikea kaappiin on ollut yllättävän hyvä. Toivottavasti loppukin olisi koukuttava. Ajan lyhyen historian tilasin viikko ennen Hawkingin poismenoa. Hienoa päästä tutustumaan fysiikan neron ajatuksiin. Sherlock Holmesin tarinoita olen lukenut pitkin kevättä. Nämä ovat sopivan lyhyitä, jos ei jaksa lukea kokonaista kirjaa. Sputnik, rakastettuni on myös kesken. Tämä varmaan tulee luettua huomenna loppuun. Rikos ja rangaistus ja Eedenistä itään ovat odottamassa klassikko fiilistä.
Aika paljon nuita on kertynyt. Oletko sinä tehnyt kirjalöytöjä?

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!