torstai 17. toukokuuta 2018

Koukussa Netflixiin:Slasher-Teloittaja

Kuva

Sarah Bennett palaa kotikaupunkiinsa ja vieläpä samaan taloon, johon hänen vanhempansa murhattiin raa'asti vuosikymmeniä aiemmin.  Eikä mene kauaakaan, kun ensimmäinen kopiomurhaajan uhri löydetään. Uhrien lisääntyessä  käy selväksi murhien uskonnollinen luonne. Syntisiä rangaistaan ja rangaistavia tuntuu riittävän. Koko kylä kun on täynnä psykopaatteja.

  Sarjassa on kattavasti ja häpeilemättä käytetty hyväksi kauhuelokuvakliseitä. Tekijäkin on nopeasti selvillä, jos tuntee kaavan. Vaikka silti sitä toivoo kyseisen hahmon olevan syytön. En tiedä edes mikä tässä koukuttaa, mutta silti sen katsoo mielellään loppuun. Kliseet saadaan ympättyä juoneen kiehtovalla tavalla.
 Sarahin mies Dylan on paikallisen lehden toimittaja ja tapauksen tutkinta alkaa hiertää pariskunnan välejä  jo sarjan alkumetreillä. Dylanille tärkeintä vaikuttaa olevan ura, vaikka sitten vaimon traagista menneisyyttä hyväksi käyttäen. Sarah sen sijaan pistää pystyyn gallerian ja alkaa tutustua vanhempiensa murhaajaan. Tätä kautta hän yrittää tehdä sovun menneisyytensä kanssa ja selvittää uuden murha-aallon toimeenpanijan. 
Pakkaa sekoittavat ystävällinen poliisi, vähemmän ystävällinen poliisi, ilkeä naapuri, rikas homopariskunta, sekopää metsästäjä ja itseriittoinen toimittaja.
Jokaisessa jaksossa tapahtuu murha, jonka tekijän voi sanoa käyttävän luovuutta. Sarja ei sovikaan kaikista herkimmille. Eikä kieroudet pelkkiin murhiin rajoitu, koska kyläläisetkin salaileva varsin sairaita asioita.
Sarja on tehty hyvin ja näyttelijät pärjäävät rooleissaan pääosin mallikkaasti.  Myös Kanadan jylhät maisemat sopivat tarinan tunnelmaan.  Sarjasta on julkaistu jo toinen kausi, jonka todennäköisesti säästän syksyyn.  
Viihdyin sarjan parissa ja kliseistään huolimatta se oli mielenkiintoinen. Tuskin tätä kuitenkaan tulee koskaan katsottua uudestaan ja koska osa juonenkäänteistä oli kuin suoraan Kauniista ja Rohkeista, oli se välillä tragikoomista katseltavaa. Voin kuitenkin suositella Slasheria, jos haluat relata ja katsoa koukuttavaa kauhusarjaa. 
2,5/5

2 kommenttia:

  1. Tää eka kausi oli ihan ok, mutta toinen kausi ei ollut oikein mistään kotoisin. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, olen kuullut monen pettyneen siihen. Saas nähä, kohan pääsen sinne asti =)

      Poista

Kiitos kommentistasi!