sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Henning Mankell-Kadonneiden miesten metsä

" Mutta viimeinen vuosina Erik Svenssonkin oli huolestunut. V65 ja jättiläismäiset voitot olivat tuoneet mukanaan epâtoivoisten pelaajien sopulilauman, tavallisia ihmisiâ joilla ei ollut mitään takia hevosista, niiden päivän kunnosta ,lähtöradan merkityksestä, lyhyiden ja pitkien matkojen erosta, siitä mitkä hevoset pystyivät rajuun nykäisyyn tai mitkä olivat ailahtelevia tai epätasaisia. Hän oli synkkänä katsellut miten kansalaiset hävisivät rahansa, ñähnyt heidän miettivän, ostaako makkaraa nälkänsä sammuttamiseksi vai lyödäkö vetoa."

Henning Mankell on varmasti kaikesta tutuin Wallander-sarjansa takia. Minulle Kadonneiden miesten metsä oli ensimmäinen Mankell, mutta aion pian lukea myös Wallanderia. Tämä pienoisromaani oli kuitenkin oiva tutustuminen  kirjailijaan, vaikkei se mikään suuri elämyskään ollut. Mukava kirja kuitenkin.
  Poliisimestari päättää kadota uuden ystävänsä kanssa hylättyyn työsiirtolaan, jonne ilmaantuu pian kaksi muutakin miestä. Kaikilla on jokin syy vetäytyä metsään. Työsiirtolassa miehet miettivät Ruotsin tilannetta ja odottavat, että joku alkaisi etsiä heitä. Kukaan ei kuitenkaan kaipaa heitä , vaan he voisivat halutessaan hautautua kadoksiin niinkuin hylätty työsiirtolakin.
  Pidin Mankelin kirjoitustyylistä ja juonen kulusta, mutta loppu tuotti pettymyksen.  Tarinaa oli helppo lukea ja henkilö olivat uskottavia, joskin Torppari jäi vaisuksi hahmoksi. Pidin poliisimestari eniten, joskin hänellä tuntui olevan jonkinlaisen henkinen ongelma. En oikein tajunnut, miten maan tilanne voi ahdistaa ketään niin paljon, että hän päätyy samaan ratkaisuun kuin poliisimestari.  Nuo maan ongelmien kuvaukset muuten  olivat kirjan parasta antia, vaikka tyypit tuntuivatkin ottavan asiat hieman liian vakavasti.
  Osallistun kirjalla kirjallinen retki pohjoismaissa-haasteeseen, josta olen nyt saavuttanut minimitavoitteen ,mutta aion jatkaa haastetta vielä. Katsotaan sitten vuoden lopussa,kuinka pohjoismaisia kirjaa on tullut luettua.
3/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!