tiistai 13. lokakuuta 2015

Suosikki tv-sarjani

Olen armoton sarjafriikki.Suosikit eivät ole missään järjestyksessä, koska toinen sarja toimii paremmin toisena päivänä kuin toinen. Osaa sarjoista olen katsonut pidempään ja osan olen löytänyt vasta tämän vuoden aikana. Tykkään fantasiasta ja komediasta. Draamakin toimii, mutta ei niin hyvin. Kun katson tv:tä, haluan irtautua arjesta.


Supernatural
 Samin ja Deanin hirviöiden metsästys on laajentunut koskemaan niin taivasta kuin helvettiäkin. Tää on SE sarja. Aloin katsoa sarjaa viidennellä luokalla ja fanitus on kestänyt aina näihin päiviin.  Muistan kuinka säästin rahaa ja jännitin onko kaupassa enää jäljellä tavoittelemaani kautta. Kolme ensimmäistä ostin itse, mutta sen jälkeen Joulupukki on huomannut minun tykkäävän sarjasta. Katson sarjaa yhdessä siskon ja veljeni kanssa, joten siihen sisältyy paljon muistoja ja yhdessä vietettyjä hetkiä. Suosikkihahmoni ovat Castiel, Crowley ja Dean. Odotan jo malttamattomana kymmenennen kauden katsomista. Keräilen suosikkieni dvd:tä, joten en katso niitä ennakkoon netistä. Sarjan tekijät ottavat faneja huomioon ja spesiaalijaksot ovat parhaita.  Ainoastaan seiskakausi on ylettömän huono, mutta muuten nautin sarjasta valtavasti.
Once upon a time
Sarja kertoo Storybrookesta, jossa asuu satuhahmoja. Ilkeä kuningatar on noitunut heidät sinne kostaakseen Lumikille, eivätkä muut kyläläiset muista mennyttä elämäänsä. Pahikset ovat sarjassa parhaimpia. Regina( joka on ehkä maailman kaunein nainen) ja Tittelintuure ovat mahtavia.  Suosittelen kaikille fantasiasta pitäville. Varsinkin toinenkausi on fantastinen (ihan kirjaimellisestikkin). Suhtauduin sarjaan hyvin epäluuloisesti, mutta muutaman jakson jälkeen olin täysin lumoutunut. 


Criminal minds 
Pidän viidestä ensimmäisestä kaudesta tavattoman paljon, mutta sitten sarja menee turhan väkivaltaiseksi. Criminal minds kertoo profilointiryhmästä, jotka ottavat kiinni sarjamurhaajia.  Olen katsonut kahdeksan kautta ja yhdeksännen olen jo hommannut, mutta odotan sopivaa hetkeä sen katsomiseen. Hahmojen välinen sanailu on ihan parasta. Suosikkihahmoni ovat Derek Morgan ja Penelope.

Friends
Tämä sarja ei varmasti kaipaa esittelyitä. Kuuden ystävyksen elämästä kertova sarja on ihana. Toimii aina. En osaa valita suosikkiani, koska kaikki hahmot ovat minulle rakkaita. Melkein kuin ystäviä. 
Scandal 
Olivia Pope auttaa tiimeineen menestyneitä ihmisiä välttämään scandaaleita. Silti hänellä itsellään on suhde presidenttiin. Hyvin tehty sarja. En yleensä tykkää tällaisesta, mutta Scandal on mukaansa tempaava. Olen katsonut kaksi ensimmäistä kautta.

Hercules
Sarja poiki Spin-offin nimeltä Xena, mutta siihen minä en ole vielä ihastunut.  Sarjan alussa Hera tappaa Herculeen perheen ja mies alkaa alkujärkytyksen jälkeen auttaa ihmisiä lapsuudenystävänsä Iolauksen kanssa. Iolaus on muuten ihan mahtava hahmo. Tekniikka ei ole vielä kummoista, mutta toisaalta se sopii sarjaan. Se sisältää paljon sutkautuksia taisteluiden keskellä, joten jos et tykkään 80-luvun toimintaleffoista, niin et varmasti tykkää tästäkään. Sarjassa vierailee paljon sivuhahmoja, joista hauskin on kauppias Salmoneus. Sarjan kolme ensimmäistä kautta on suomennettu, mutta loppuja ei.
Pretty Little liars
Hannahin, Arian, Spencerin ja Emilyn ystävä Alison on ollut vuoden kateissa, kun tyttöjä alkaa vainota joku, joka kutsuu itseään A:ksi. Ensimmäinen kausi on teinihömppää, mutta sitten sarja parantuu huimasta ja Kolme viimeisintä kautta ovat olleet todella jänniä.  Näyttelijätkin ovat kehittyneet huomattavasti.  Suosikkihahmoni on Hannah ja hänen äitinsä. Halloween-jaksot ovat parhaita. Tykkään aina spesiaalijaksoista.

True Blood 
Tähän tutustuin vasta viime kesänä. Sitä ennen naureskelin sarjalle ja tuomioin sarjan paskaksi, vaikken ollut katsonut yhtään jaksoa. Sarjan neljä ensimmäistä kautta oli tarjouksessa 16 eurolla ja kaupanpäälle sai vielä Entouragen ensimmäisenkauden, joten päätin ostaa sen vamppyyrikuvista kiinnostuneelle siskolleni. Ja kuinka ollakkaan, tykkäsin sarjasta paljon. Vielä on viimeinen kausi jäljellä. Suosikkihahmoni ovat Jason ja Eric(yllätys,yllätys). Pidän siitä, ettei koskaan tiedä mitä seuraavaksi tapahtuu. Todellinen WTF-sarja.

Grimm
Tämä on aika uusi tuttavuus. Ensimmäiset kaksi kautta olivat hyviä. Ja kuka voi vastustaa Monroeta, joka on Grimmin hieman hömelö ystävä. Grimm metsästää yliluonnollisia olentoja. Hieman samantyylinen idea kuin Supernaturalissa.

Muumilaakson tarinoita
Minä rakastan muumeja. Siihen ei ole mitään lisättävää. Tällä hetkellä suosikkihahmoni on Hemuli, mutta suosikkini vaihtelee aika usein. Jos et tiedä muumeista, olet epäilemättä kasvanut tynnyrissä.
Hovimäki
Miksi Suomessa ei enää tehdä laadukkaita historiallisia sarjoja?  Sarja keskittyy Lindhofin ja Sepän perheen elämään vuosina 1798-1907Sarjaa on tehty neljä kautta ja ne kaikki ovat hyvin tehtyjä.  Kakkoskausi on suosikkini Ullan ja axelin takia. Minusta sarja on hyvin laadukas ja samalla oppii historiasta.
Pasila
Paras kotimainen poliisisarja.  Tykkään sekä Spin-Offista, että normi Pasilasta.  Routalempi ja Neponen ovat suosikkihahmoni. Tässä sarjassa huomaa miten tärkeää ääninäyttely onkaan.  Se kehittyy huomattavasti sarjan edetessä.


Ihmisten puolue
Poliittista satiiria.  Ehkä paras Suomessa tehty sarja koskaan. Ainakin tämä huumori uppoaa minuun. Varsinkin Teittinen ja Riihimäki ovat mahtavia hahmoja. Okei, he kaikki ovat.  Suosikkijaksoni on ehkä vaalisalaisuuden poisto ja äänestyspakko.
Ou Nou!
Pirkka-Pekka Peteliuksen ja Taneli Mäkelän komediasarja, jossa sukupuoliroolit on heitetty ylösalaisin.  Toimii!  Kannattaa ehdottomasti antaa sarjalle mahdollisuus.  Sarja kestää aikaa hyvin ideansa takia.Viimeaikoina olen katsonut myös Team ahmaa, mutta se ei yllä vielä suosikkeihini,
Peltiheikit
 Kolmikko Samuli Edelmanin, Santeri Kinnusen ja Kari Hietalahden komediasarja, jossa kaveriporukka yrittää saada rähjääntyneen autokorjaamon kannattamaan, että saisivat perinnön. Todella lämminhenkinen ja hauska, mutta jakaa varmasti mielipiteet. Tämä on minulle askartelusarja, nimittäin innostun usein tekemään käsitöitä tätä katsoessani. En tiedä miksi.
Kumman kaa
Kotimainen komediasarja, jossa seurataan terveydenhoitaja Ellun ja ruotsinopettaja Annen elämää. Todella hauska sarja, joka on tehty oikealla asenteella. Tässä ei piikitellä ketään, niinkuin nykyisin kaikissa yhdennaurunsarjoissa. Suosikkijaksoni ovat Synttärit ja Tipatonta.
Sherlock Holmes
Nimenomaan Jeremy Brettin näyttelemänä. Jeremy Brett on yksi karismaattisin näyttelijä koskaan. Kaikki varmaan tuntevat Sherlock Holmesin tarinan ja hahmosta onkin tehty monta eri versiota, mutta minulle tämä on se ainoa oikea.
Todistettavasti syyllinen
 Miksi sarjaa ei olla julkaistu dvd:nä Suomessa? Lilyn ryhmä tutkii juttuja, joiden tutkimisen muut ovat jättäneet jo ajat sitten. Katsoin tätä aina pienenä isän kanssa. Tämä tuli lauantai-iltaisin ja sitä oli mukava katsella saunan jälkeen. Minulla ja isällä on erilainen maku, mutta tämä sarja kiehtoo kumpaakin.
Sinkkuelämää
 Carrie,Miranda, Samantha ja Charlotte kokevat kummallisia suhteita, joista Carrie kirjoittaa kolumnia. En usko sarjan kaipaavan mitään esittelyä. Suosikkini on samantha.
Tuhkimotarina
Venetzuelaninen telenovella, jossa on todella paljon juonenkäänteitä. Sarjan jännitys pohjautuu siihen, milloin Olimpian silikonit räjähtää. Kannattaa katsoa. Ihan mahtava sarja. Tosin pääpari on aika tylsä, mutta muut ovat sitäkin värikkäämpiä.

Lisäksi katson paljon muitakin sarjoja, mutta kaikista ei voi kertoa tarkemmin tai tekstistä tulisi kilometrin pituinen.Myös näitä katson:
Orphan black, Blacklist, Hannibal , Serranon perhe,Karhuherra Paddington, Tuhkimotarinoita(suomalaisten naisten elämää)Under the dome,O.C.Metsolat,Rintamäkeläiset,Tankki täyteen,Taivaan tulet, Heikki ja Kaija, Lehmän vuosi, Paavo ja Raili, Noin viikon uutiset, Kyllä Jeeves hoitaa,Tontut,Smurfit, Beauty and the beast ja Maria Kallio. Ja tietenkin The Joulukalenteri, jota pääsee taas kohta katsomaan. Enää reilu puolitoista kuukautta jäljellä.

Mitkä ovat teidän suosikkisarjanne?

10 kommenttia:

 1. Ihania mietteitä sarjoista! Olen myös tv-sarjojen ystävä. Riippuu aina tilanteesta mut katson tai katsonko ollenkaan tai katsonko monta jaksoa putkeen... Listaltasi tykkään katsoa myös: Once upon a time, OC... True blood sarjaa katsoin pari kautta. Se oli kiehtova. Erilainen ja kammottavakin. Hercules sarjaa en ole katsonut mutta Xena on nostalginen suosikkini. The Tribe, suomeksi Klaani, on upea uusiseelantilainen sarja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Klaanista olen joskus kuullut, mutta en ole vielä sitä katsonut. Etsin kokoajan lisää sarjoja katselulistalle. True blood on kiehtova. Ei ihan perus vamppyyrisarja.

   Poista
 2. Toinen tv-sarja fani ilmottautuu! Olen huono katsomaan yksin leffoja, mutta sarjoja sitäkin enemmän <3 Oma listani näyttäisi aika erilaiselta ja itseasiassa luonnoksista löytyykin vähän samanlainen postaus :)

  Sherlock Holmes aah <3 Jeremy Brett tai Benedict Cumberbatch, kumpikin käy ;) Kiitos muuten muistutuksesta, että Tuhkimotarinakin on olemassa, olin ihan unohtanut sen! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkään en hirveästi leffoja katso. Pitäisi kyllä alkaa katsoa klassikoita, mutta sarjat on jotenkin kiehtovampia. Niissä pystyy "tutustumaan " paremmin henkilöihin. Minulle Jeremy Brett on juuri se oikea, mutta en toisaalta ole antanut kenellekkään muulle mahdollisuutta :D Tuhkimotarina on kyllä aika legendaarinen, vaikka ei pyörikkään valitettavasti enää.

   Poista
 3. Olen tosi kova Sinkkuelämää-fani, vähän pelkäänkin että kulutanko sarjan puhki liialla katsomisella, muistan kaikki käänteet :D Omat suosikkihahmoni ovat Samantha ja Miranda. Kumman kaa on kans tosi loistavaa katottavaa kavereiden kanssa.

  Tuo Ihmisten Puolue täytyy tsekata!

  Muuten tykkään vähän erilaisista sarjoista. Kärkisuosikkeina Breaking Bad, Twin Peaks ja Salaiset Kansiot. Orange is the new black on myös hyvä. Lost oli hyvä pari ekaa kautta, mutta meni kausi kaudelta yhä käsittämättömämmäks ajassa hyppelyks :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla! Sinkkistä on tullut täällä päässäkin katsottua hieman...
   Salaiset kansiot ja orange is the new black on tarkoitus tsekata jossain vaiheessa. Twin peaksia oon katsonut, mutta ei kuulu ainakaan vielä suosikeihin. Menee vähän yli mun tajuamiskyvyn.

   Poista
 4. Ah Supernatural <3 Itse aloin katsoa sarjaa vasta kesällä, mutta jäin nopeasti koukkuun ja eilen aloitin kymppikauden. Kaikki aikaisemmat kaudet minäkin katsoin dvd:ltä, mutta nyt odotus kävi liian pitkäksi, samoin kuin spoilerikammoni 11 kauden alettua. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinaa tässä itselläkin maltti loppua, mutta ei jouluun ole enää pitkä aika. Ja eilen katsoin monta jaksoa ykkoskaudelta. Supernatural on <3.

   Poista
 5. Paljon hyviä sarjoja! Supernatural oli pitkään minunkin ykkössuosikkini, mutta se on nyt viime vuosina vähän valahtanut alaspäin ykköspaikaltaan. Olipa kerran-sarjaa katsoin ehkä kaksi ja puoli kautta - jätin siihen, kun sarja oli ajoittain minusta paikoillaan junnaava. Criminal Minds on must watch yhä, Frendit oli aikoinaan ihan jees. Pretty Little Liars:ia katsoin ekan kauden, mutta en jaksanut enempää, liian paljon samaa jankutusta ja turhan "muovinen" sarja minulle. Grimmiäkin katsoin jonkin aikaa, mutta en syttynyt sarjalle. True Blood on minulta vielä katsomatta loppuun ja eikä minulla ole ollut innostusta edes katsoa sitä loppuun, viimeinen kausi on kokonaan katsomatta. Pasila oli hauska, en tosin enää uusimpia seikkailuja ole katsonut. Sinkkuelämää aikansa Must totta kai, ja Kumman kaa, varmaan paras kotimainen komedia ever. Unohdin aivan tuon sarjan omia listoja tehdessäni. Paavo ja Raili! <3 Sekin oli hauska! Todistettavasti syyllinen, laadukas poliisisarja, sen jaksoin katsoa alusta loppuun. Hannibalia olen katsonut ekan kauden ja olen mietiskellyt, katsonko enempää. O.C oli myös aikansa Must. Ja kuten oman blogini puolella totesin, Orphan Black on nykyisiä suursuosikkejani. =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Supernatural on onneksi palannut(mielestäni) tasolleen pahamaineisen seiskan jälkeen. Olipa kerran sarja toistaa kieltämättä itseään, mutta minut sen maailma on lumonnut. Crimmarin ysi kausi täytyykin ottaa katsonnan alle. Frendit on luottosarja, jota tulee katsottua usein. Pretty little liarsin eka kausi on aika teinihömppää, mutta katsoppa vaikka kolmos kautta! Sarja kehittyy mielettömästi. Orphan blackin kakkoskausi on katsottava piahkoin, Jännä idea sarjassa.

   Poista

Kiitos kommentistasi!