lauantai 24. lokakuuta 2015

Syksyn kirjahankintoja

 Flunssan takia aivot on niin tukossa, etten pysty arvioimaan lukemiani kirjoja, Siksi päätin esitellä syksyn kirjaostoksiani. En ole tajunnut aiemmin, miten paljon näitä on kertynyt. Ihan järkyttävä määrä tavanomaiseen verrattuna. Onneksi suurinosa on hankittu muutamalla eurolla .
 

Tove Janssonin elämänkertaa olen kuolannut jo kauan ja päätin ostaa sen Adlibriksen synttäritarjouksesta.. Tilasin samalla muitakin kirjoja ja toimitus kesti päälle pari viikkoa, joten
hermot meinasivat jo mennä.  Samalla kertaa ostin Ville Haapasalon Et kuitenkaan usko, joka kertoo hänen varhaisvuosistaan Venäjällä. Tämän olen jo lukenut, kuten myös Jen Campbellin Kummallisia kysymyksiä kirjakaupassa. Se maksoi 10,50€ , joten ylitin kympin kipurajani ensimmäistä kertaa vuosiin.


Kirjaston versio Stephen Kingin Revorverimiehestä oli niin sottainen, että päätin ostaa kirjan omakseni. Toivon tämän olevan taattua Kingiä. R.A.Salvatoren ostin fantasianälkään. Kirjailijasta minulla ei ole aiempaa kokemusta. Henkka Hyppösen Nautitaan raakana tarttui mukaan puhtaasti kirjailijan takia. Saa nähdä, mitä tykkään.
En ole lukenut Peter Franzenin aiempaa kirjaa, mutta kun Samoilla silmillä löytyi muutamalla eurolla ,oli se pakko hankkia. Arnaldurin kirja on jonkinlainen dekkari.  Jaana Lehtiö ja Johanna Hölström eivät soita mitään kelloja, mutta on aina kiva tutustua uusiin kirjailijoihin. Joel Dickerin Harry Quebertista kertovan kirjan olen joskus aloittanut, mutta laina-aika loppui kesken, enkä ole sen jälkeen sitä kirjastossa nähnyt. Siksi uskalsinkin hommata tämän hyvillä mielin,koska tiedän tykkääväni kirjailijan tyylistä.

Olen muutaman kerran yrittänyt lukea Taru Sormusten herrasta-trilogiaa laihoin tuloksin. Ensimmäinen osa pokkariversiona näyttää huomattavasti houkuttelevammalta, kuin kaikki osat sisältävä järkäle.  Jane Austenin Emma oli pakko ostos muutamalla eurolla.  Lars Kepleriltä en ole lukenut mitään, mutta dekkarit ovat viimeaikoina maistuneet niin paljon, että toivon tämänkin vetävän mukaansa. Samasta syystä ostin Stig Larssonin trilogian ensimmäisen osan. Ensi kuussa minulla alkaa kovempi koulutahti, joten näillä voi olla hyvä nollata aivot. Arthur Conan Boylen Sherlock Holmes on mahtava Jeremy Brettin tähdittämässä tv-sarjassa, mutta myös kirjat kiinnostaa. Siksi päätin ostaa tämän kokoelman. Valter Kilven Alastalon salissa ostin hetkellisen hulluuden varalle.  Joskus minä tämän luen! Monte Criston kreivi kuuluu ikuisuus luentaan, joten tämä on kätevä löytyä kotoa. Voi sitten jatkaa tarinaa, kun siltä tuntuu.
Oletteko te ostaneet mitään kirjoja syysaleista?

2 kommenttia:

 1. Hyvät kirjalöydöt olet tehnyt. Pidän Lehtiöstä, hänen dekkarit sijoittuvat Porvooseen, ainakin tuo ostamasi. Minulla on uutuus lukupinossa, joka sekin sijoittuu Porvooseen. Mikä sen hauskempaa minusta?

  Valter Kilven Alastalon salissa minunkin pitää hankkia. Olisi sopiva ärsyke lukemiseen. Johanna Hölströmin uusimman luin kesällä ja pidin. Siinäkin tapahtumat sijoittuivat suhteellisen lähelle.

  Olen ostanut syksyn aikana rutkasti fantasiaa. Laahaan siis kaikkien muiden jäljissä. Siis ihan perusjuttuja esim. Meyers. Teimme eilen hirvittävän työn, kun aloitimme kahdella Lundia -palalla. Jokainen kirja siirtyi paikaltaan. Nyt A ja B:n alku ovat eri huoneessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lehtiöön pitääkin tutustua piahkoi. Alastalon salissa oli pakko hankkia. Nyt on edes himpun lähempänä sitä hetkeä. että alkaa sitä ihan oikeasti lukea :D Tuossa Johanna Hölströmin kirjassa on hyvin karmiva kansi, joten ehkä luen sen halloweenina :) Olisi kiva lukea kirjallisuutta, jonka tapahtumat sijoittuisivat lähelle omaa asuinaluetta. Kun asuu pikkukaupungissa, sellaisen kirjan löytäminen on haastavampaa.

   Fantasiakirjoja pitää minunkin alkaa kartuttaa. Minun kirjavarastoni ei vielä ole onneksi niin iso, että olisi säilöntä ongelmia. Saa nähdä mitä vauhtia näitä kirjoja alkaa karttua. Nykyisin huomaa paremmin nämä hyvät tarjoukset, kuin ennen..

   Poista

Kiitos kommentistasi!