tiistai 20. lokakuuta 2015

Testissä lukuopas

Luin lukuopppaasta ensimmäisen kerran Kannesta kanteen blogista.
Lukuopas antaa kirjaehdotuksia ja Oulussa asuvat voivat jopa varata kasvokkaisen keskusteluhetken. 
Palvelu alkoi kiinnostaa ja niinpä täytin kaavakkeen ja sain muutaman päivän päästä listan minulle ehdotetuista kirjoista sähköpostiini.Kirjalista tuli siis hyvin nopeasti.
 Kaipasin vinkkejä käännöskirjallisuuteen. Yleensä minun on helpompi tarttua tuntemattoman suomalaiskirjailijan kirjaan kuin ulkomaalaisen kirjailijan.
Tässä muutama saamani ehdotus. Listan laatija oli selvästi lukenut tarkkaan minun pitkähköt toiveeni. Hirveästi tuttuja nimi en listasta löytänyt.

Sarah Blake:Jos saat tämän kirjeen
Antoine Laurain:Punaisen muistikirjan nainen
Tarquin Hall:Vish Purl-sarja
Sarah Waters:Vieras Kartannossa
Graeme Cameron:Normaalit
Joe Hill:Sydämmen muotoinen rasia
Victoria Connelly:Etsin sinua,Mr.Darcy
Eowyn Ivey:Lumilapsi
Fredrik Backman:Mies, joka rakasti järjestystä
Henrika Andersson-Sirpale sielua

Suosittelen kokeilemaan, jos haluat kirja vinkkejä. Minusta palvelu toimi hyvin mutkattomasti, eikä lomakkeen täyttämiseen kulunut 10 minuuttia enempää aikaa. Aion ehdottomasti kirjaston auettua uudelleen käydä katsomassa listan kirjoja.

4 kommenttia:

 1. Mahtavaa, että testasit lukuopasta! :-)

  En ole lukenut noista mitään, mutta saamistasi vinkeistä tuttuja ovat Waters (Vieras kartanossa on lukulistallani), Iveyn Lumilapsi ja muistaakseni anoppini kehui kovasti tuota Backmanin teosta. Olinkin jo unohtanut teoksen nimen, täytyy nyt laittaa se listalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumilapsi alkoi kiinnostaa minua. Muutenkin kivoja vinkkejä. :) Kiva,että postauksesta oli hyötyä tuon nimen avulla.

   Poista
 2. Backman, Cameron ja Hill eivät sano minulle mitään. Etsin sinua,Mr.Darcyn tiedän, mutta en ymmärrä ollenkaan tämän kirjan tarkoitusta. Toivottavasti olen oikeassa kirjassa. Sama kuin oltaisiin arvottu Cast & Cast että aloitetaanpa kympistä ja ei tehdäkään muuta. Kirja voi olla ihan hyvä. Sitä en siis sano. Lukisin tuon kirjan eng. järjestyksessä. Lumilapsi on hieno. Olethan lukenut Ali Shaw: Tyttö joka muuttui lasiksi? Luin keväällä ja ihastuin tähän Punaisen muistikirjan nainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole vielä lukenut Tyttö joka muuttui lasiksi, mutta siihen pitää ehdottomasti tutustua myöhemmin. Jätän tuon Etsin sinua Mr.Darcy luettavaksi sen jälkeen, kun olen lukenut kaikki Austenit. Pitää katsella tuota Punaisen muistikirjan naista tarkemmin :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!