tiistai 3. marraskuuta 2015

Lisää vastauksia kysymyksiin

   Sain  Liedster awaed-tunnustuksen Katinkalta ja Hannan kirjokannesta. Molemmille paljon kiitoksia! Teillä on ihanat blogit.Koska olen jo laatinut omat kysymykset aiemmassa postauksessa, vastaan vain kysymyksiin. Ihana vastailla näihin kysymyksiin ja rentoutua, kun on koko päivän hosunut töissä.


  Hannan kysymykset:
  Kuka on innostanut sinut lukemisharrastuksen pariin? 
  Äiti kannusti pienenä lukemaan. Sanoi minulle ja siskolle, että lukekaa nyt niin paljon kuin jaksatte, koska aikuisena töiden ja lapsien keskellä ei kerkeä lukea välttämättä niin paljon kuin haluaa. Kotona on muutenkin aina suhtauduttu myönteisesti lukemiseen.
  Onko sinulla aina oltava jokin kirja kesken, vai onko vaiheita, jolloin et ehdi lukea?
  Minulla on aina kirjoja kesken. Tällä hetkellä ehkä liikaakin. Teos jota luen eniten ei ole kauhean mielenkiintoinen, joten on hyvä olla rentouttavampaa luettavaa kaverina. Ja pitäisi oikeasti saada se Rikos ja rangaistus liikkeelle. Lukujumeja tulee joka vuosi, mutta onneksi ne yleensä menee ohi parissa kuukaudessa.

  Mitä muuta harrastat kuin lukemista?
  Olen huono harrastamaan mitään.  Lukemisen lisäksi tulee iltaisin käytettyä koiraa lenkillä ja katsottua sarjoja.  Viime vuonna aloin opiskella venäjää, mutta se oli pakko lopettaa kulkuyhteyksien ja aikataulujen vaikeuden takia.
  Luetko vieraskielisiä kirjoja?
  Harvoin. Joskus luen jotain englanniksi, mutta en ole tainnut vuoteen lukea vieraalla kielellä kokonaista kirjaa. 
  Keneen lastenkirjailijaan haluaisit kaikkien suomalaislasten tutustuvan?
  Astrig Lingrenin ja Tove Janssonin kirjoihin. Ylipäätään toivon, että lapset lukevat edes jotain. En pidä kirjailijoiden jaosta lasten- tai nuortenkirjailijaan ja ns. oikeaan kirjailijaan. Sama asia, kun on olemassa koomikot ja naiskoomikot. Mutta nyt meni yli aiheen!
  Mikä kirja oli sinulle tärkeä teini-ikäisenä?
  Otto Grundström Tähtiotsa on minule kaikkien aikojen tärkein runokirja. Teininä jaksoin niitä vielä lukea. Yritin itsekkin runoilla, mutta nykyisin nolottaa lukea sitä nuoruuden angstia. Mystery club-sarja on kokonaisuudessaan älyttömän rakas. Nämä tytöt ovat vaikuttaneet minuun paljon.
  Millainen kirjanmerkki sinulla on käytössä juuri nyt jonkin kirjan välissä?
  Tällä hetkellä ei mikään. Kadotan ne niin äkkiä, etten jaksa kokoajan ostaa uusia. Olen tosin ajatellut ostaa yhden tosi siistin lukumerkin, kohan tarvitsee tilata jotain muutakin samalla. Yleensä repäisen vanhasta lehdestä jonkun merkin. Toimii ihan yhtä hyvin , vaikkei olekkaan niin nätti.
  Mikä kirja on ollut myönteisellä tavalla yllättävä?
   Jo Nesbon Harry Holet. Tartui kirjaan Kukkulan kuningas hampaat irvessä Kirjallisia retkiä pohjoismaissa- haasteen takia, mutta tykästyin niin paljon,että olen lukenut niitä jo useamman.
  Jos saisit tavata suosikkikirjailijasi, mitä kysyisit häneltä?
  Anna-Leena Härkönen on yksi esikuvistani. Kyselisin varmaan, miten hän saa ideat kirjoihinsa.  Kuka on hänen suosikkikirjailijansa tai vaikuttajansa? Onko joku hänen kirjojensa henkilöistä sellainen, josta hän ei yhtään pidä?  Miten hän on ollut niin rohkea, että on uskaltanut kirjoittaa Heikosti positiivisen ja Loppuunkäsitellyn? Miten Metsolien kuvaukset sujuivat hevosen kanssa, koska olen ymmärtänyt, että hän on hevospelkoinen? Mikä on hänen suosikkinsa Popedan kappaleista? Millainen olo tulee, kun kirja on valmis? Eihän noita tullutkaan montaa...
  Veikkauksesi tämän vuoden Finlandia-voittajaksi?
   Toivoisin Leena Krohnin voittavan Finlandian Erehdyksellä. Anu Holopaisen Ihon alaiset oli myös hyvä. En kuitenkaan usko näiden naisten voittavan palkintoa, vaan voitto menee Pauliina Vanhatalolle ja Pitkälle valoitusajalle. Yleensä Finlandia-voittajat ovat ihan ok, mutteivat minulle kauhean tärkeitä kirjoja, Ja Rimmisen valinnan jälkeen olen kyseenalaistanut koko kilpailun, jossa yksi ihminen valitsee sen kirjailijan, joka sinä vuonna elättää itsensä.

  Luetko kirjoja sillä perusteella, että ne ovat saaneet jonkin palkinnon?

  Patrick Modianaa luin vain Nobelin takia, mutten yleensä välitä palkinnoista. Syyksi voisi laittaa edellisen vastauksen.
   Katinkan kysymykset:

   Mikä oli lapsena lempikirjasi? 
   Täytyy toistaa itseään ja sanoa Mystery Clubin kirjoittaja Fiona Kelly, jonka takana on huhuttu olevan useampi kirjailija,
    
   Missä lukemassasi kirjassa on mielestäsi kaunein kansi?
    En muista yksittäistä kirjaa. Yleensä tykkään yksinkertaisesta, mutta ei liian yksinkertaisesta. Muumeissa on tietenkin ihanat kannet.
    

   Mikä on tällä hetkellä eniten odottamasi uutuuskirja?
    Yleensä huomaan uuden kirjan vasta kirjaston uutuus kirjojen hyllystä. Viiltäjä Jackin tutkimista kertova kirja kuulostaa mielenkiintoiselta.

   Minkä perusteella valitset luettaviksesi päätyvät kirjat?
   Valitsen kirjat kannen ja arvostelujen perusteella. Lehtiarvosteluja en juurikaan lue, vaan kyylään muiden kirjabloggaajien postauksia.  
    
   Oletko aina pitänyt lukemisesta?
   Yläasteella en lukenut niin paljon, koska kaikki pitivät minua lukutoukkana ja se nolotti. Kyllä. Mikä urpo olenkaan ollut? Suurempia urpoja oli ne muut. Ysillä aloin taas lukea paljon. Alkuvuonna  en lukenut neljään kuukauteen melkein mitään. Johtui kiireestä ja äidin kuolemasta. 
    
   Minkä kirjan maailmaan tahtoisit päästä käymään?
   Tietenkin Harry Potterin. Kuka kirjan lukenut ei haluaisi sinne? Myös Muumilaaksoon olisi kiva mennä.
    
   Jos saisit valita yhden henkilön jostakin kirjasta ja pääsisit juttelemaan hänen kanssaan vaikkaa kahvikupposen äärelle, kenet valitsisit? 
    Don Tillmanin ,vaikka hän varmaan järkyttyisi joutuessaan puhumaan tuntemattomalle. Antaisin hänen suosiolla valita juomat ja ruuat.

   Kirja, joka jäi mietityttämään pitkäksi aikaa lukemisen jälkeen?
   Liza Marklundin esseitä sisältävä kirja. Ihan karmeita juttuja naisen ja lasten oikeuksista tai paremminkin niiden puutteesta. Myös Mageen Sopimus jäi vaivaamaan mieltä.
    
   Lainaatko kirjasi kirjastosta vai hankitko mieluummin omaksi?
    Suurimman osan lainaan kirjastosta, mutta kirjoja tarttuu mukaan tarjouksista. Kaupunkimme kirjasto on mukava paikka, jossa on ystävälliset kirjastotädit. Pienen kaupungin kirjastoksi sieltä löytyy hyvä valikoima.

   Luettiinko sinulle lapsena iltasatuja?
    Satuja luettiin, mutta päivällä
    

   Mikä on suosikkigenresi vai oletko kirjojen suhteen kaikkiruokainen?
   Luen monenlaista. Tänä vuonna olen lukenut paljon dekkareita ja viime vuonna luin paljon tietokirjoja.

   Minua itseäni on mietityttänyt viimeaikoina,että miksi perhoset kuolee niin nuorina. Kun sanotaan, että perhoset elää päivän. Onko niiden kehossa jonkinlainen aikapommi, joka tietää milloin 24 tuntia on kulunut ja tappaa ne. Voin myöntää, etten ole hyvä biologiassa. Ja ilmeisesti jotkut perhoset elää pitempäänkin, mikä lisää sekavuutta.

   4 kommenttia:

   1. Oli mukava lukea vastauksiasi! Muotoilin tuon kirjailijakysymyksen ehkä huonosti: en itse ajattele ollenkaan, että lapsille suunnattuja kirjoja kirjoittavat olisivat yhtään vähemmän oikeita kirjailijoita. Moni kirjoittaa toki sekä lapsille että aikuisille, ja hyvässä lastenkirjassa on aina tasoja ja pohdittavaa myös aikuisille (kuten vaikkapa Muumeissa tai Astrid Lindgrenin kirjoissa).

    Kirjanmerkkiasia kuulostaa tutulta: minulla on monta kivaa kirjanmerkkiä, mm. hauska lukutoukka, mutta jonnekin ne aina hukkuvat ja kirjan välissä on kirjastokuitti tai joku muu paperinpala :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla kirjanmerkki kestää korkeintaan kuukauden ennenkuin se katoaa. En ajatellutkaan,että sinä ajattelet noin vaan tarkoitin asiaa yleisesti :) Muumit on parhautta.

     Poista
   2. Oi, Harry Potterin maailma, sinne jos pääsisi! Anna-Leena Härkösen Loppuunkäsitellyn merkitsin lukulistalleni jo yläkoulussa, mutta jostain syystä se on jäänyt muun lukemisen jalkoihin. Ehkä nyt olisi aika tarttua siihen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harry Potterin maailma on valloittava. Etenkin haluaisin käydä Viistokujalla. Kannattaa lukea Loppuunkäsittely.. Koskettava kirja vaikeasta aiheesta.

     Poista

   Kiitos kommentistasi!