torstai 10. joulukuuta 2015

Nalle Puh Jouluisia tarinoita

 "Nasu piti melkein kaikesta, mikä liittyi jouluaattoon,esimerkiksi kauniisti koristellusta joulukuusesta, jonka ei tarvinnut olla kovin korkea eikä tuuheakaan. Hyvin pieni puu sopi mainiosti hyvin pienelle Nasulle, vaikkei hän ylettynytkään sen latvaan."

Jouluisia tarinoita sisältää monta pientä jouluista Nalle Puh seikkailua. Mukana on muutama runokin.  Kaikki tutut hahmot ovat mukana, mutta Pöllö nähdään vain vilaukselta. Koska kirja on Walt Disneyn, esiintyy kirjassa myös Masa Myyrä. Sehän on Disneyn luoma hahmo, eikä siis touhua Millnen kirjoissa.  Ihaa on yllättävän leppoisalla päällä. Hänelläkin on varmaan joulufiilis.
Kirjassa on todella ihania tarinoita, kuten Aattoillan taikaa ja Oikein pikkuinen yllätys. Ensimmäisessä Joulupukki herättää Puhin ja pyytää tätä avukseen aattoillan urakalleen. Puhin äärettömästä mahasta kun on kerrankin hyötyä, että jokaisen Pukille herkkuja jättäneen ruuat tulee syötyä. Toisessa Nasu ja valokärpänen löytävät toisensa joulun avulla. Toinen kaipaa valoa ja toinen lämpöä.
"Tiikeri ja Kani keksivät sitöa Puhin päähän kuumavesipullon muistia lämmittämään. Mutta sitten he alkoivat kiistellä siitä, pitikö Puhin istua vai seistä odotellessaan muistin palautumista."

Tarinat ovat hyvin lämminhenkisiä ja ystävysten toilailut saivat minut nauramaan muutamaan otteeseen ääneen. Pitemmät tarinat olivat järestään hyviä, mutta lyhemmät tuntuivat pelkältä täytteeltä. Niissä ei tuntunut olevan juuri mitään ideaa. Kuvitus oli mainio. Se sopi täydellisesti yhteen tarinoiden kanssa.Jos kirjaan olisi maltettu tehdä pari pitempää satua lisää ja jätetty turhat jutut pois, olisi kirja ollut mahtava jouluteos.
4/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!