sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Agatha Christie 125 vuotta-lukuhaasteen koontiHurjan Hassu lukija järjesti Agathan Christien merkkivuoden kunniaksi lukuhaasteen. Tarkoituksena oli lukea kaikkea Christieen liittyvään. Itse luin pelkkiä dekkareita,  vaikka tarkoituksena oli lukea myös jokin elämänkerta, mutta se jäi nyt myöhemmäksi. Haasteesta jäi mukava fiilis. Melkein kaikki kirjat olivat tosi hyviä ja niitä kertyi ihan mukavasti.  Varsinkin kun alussa meinasin lukea vain muutaman kirjan haasteeseen, mutta dekkarit veivät mennessään. Luen tälläkin hetkellä yhtä murhamamman kirjaa ja toivon, että innostus Christieen säilyy läpi vuoden.

Agatha Christie-Idän pikajunan arvoitus  4/5
Vuoden 2016 ensimmäinen kirja.  Tässä kirjassa oli jännää, että pahis oli murhattu.
Agatha Christie- Aikataulukon arvoitus  4/5
Poiroti ystävä Hasting palvoi tätä liikaakin. Jännä juonirakenne.
Agatha Christie-Hänet täytyy tappaa  4/5
Luin tämän Christien syntymäpäivänä. Ei mässäile verellä. Mitä mainioin dekkari, joka herättelee moraalisia kysymysiään.
Agatha Christie-Kuolema ilmoittaa lehdessä 3/5
Ainoa Marpleni. En vain jotenkin lämmennyt tälle rouvallle. Kirja oli kuitenkin täynnä jännittäviä hahmoja ja juoni oli mielenkiintoinen.
Agatha Christie- Varjossa auringon alla  4/5
Voisin suositella tämän lukemista, koska tämä on tosi toimiva Christie, vaikkei kuulukkaan hänen suurimpiin suosikeihin.
Agatha Christie-Seitsemän kellon salaisuus  2/5
Ainoa todella huono Christie, minkä olen koskaan lukenut. Ei vain toiminut yhtään ja hahmot olivat jotenkin  päälleliimattuja.
Agatha Christie-Viisi pientä possua  5/5
Mahtava kirja. Pidin todella paljon. Juoni oli jännittävä. Ensimmäinen Poirottini.
Agatha Christie-Eikä yksikään pelastunut 5/5
Toimi toisellakin lukukerralla. Todella mahtava dekkari, joka kannattaa ehdottomasti lukea.  Runon tahtiin menevä juoni on veetävä.

Poirotin ja Marplen taistossa vei viiksiveikko voiton kirkkaasti. Tosin luin vain yhden Marplen, mutta tämä jäi hyvin etäiseksi ja laimeaksi hahmoksi. Poirot taas sai hymyn huulille moneen kertaan. Poirot on mahtava hahmo. Silti Sherlock säilytti paikkansa ykkös salapoliisina. Kuka nyt Jeremy Brettiä voisi voittaa?

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!