sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Iiro Kuttner-Puiden tarinoita:Puuseppä

                                                    


"Puiden hitaassa maailmassa ihmisen elämä on vain tuokion mitta. Vain jokunen ohihaviseva satokausi. Samasta syystä puiden tarinat, useimmat niistä, ovat meille liian pitkiä, liian hitaita, liian tapahtumaköyhiä koskaan kokonaan ymmärrettäviksi. Me emme ehdi kuulla niitä loppuun asti. Mutta puilla on muutama lyhyempikin tarina kerrottavanaan, sellainen joka talvella mataa kylmänä mahlana eteenpäin puiden juuria pitkin ja kesän mittaan kiihdyttää reippaaseen vauhtiin niiden tihenevässä lehvästössä.  Nämä kertomukset ovat niitä, jotka mekin  voimme käsittää, mikäli meiltä löytyy kärsivällisyyttä. Ne nimittäin kertovat meistä ihmisistä, sinusta ja minusta."

 Kauniin kirjan on kuvittanut Ville Tietäväinen. Kirja on tosiaan todella kaunis.Hieman vanhanaikaisen oloinen. Teemaa on jatkettu kattavasti ja kirjassa on muutama koristeellinen fontti. Jostain syystä olen aina tykännyt tuollaisista kiehkuroista.

Kirja kertoo kuninkaallisesta Puusepästä, joka osaa luoda puusta ihmeellisiä asioita. Hän haluaa kuitenkin luoda jotain suurempaa ja merkityksellisempää.Niinpä hän lukittautuu verstaaseensa kolmeksikymmeneksi vuodeksi ja hylkää samalla perheensä. Hiljalleen kuningaskin alkaa kaipailla vanhaa ystäväänsä. Kuningas on puusepän suurin ihailija, joten häntä myös kutkuttaa valtavasti, mitä lukittujen verstaan ovien takana tapahtuu. Tarina sopii mielestäni hyvin niin lapsille kuin vanhemmillekkin. En oikein osaa selittää, mutta kirja pitää lukea itse.
Puuseppä on ensimmäinen osa puiden tarinoita-sarjaa. Sarjassa on jo julkaistu ainakin tarinat Ritari ja Merenkulkija, jotka aion ehdottomasti lukea jossain vaiheessa.Kirjasto ovat kirjoittaneet myös Psrakastankirjoja ja Värikäs päivä.
4/5

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa jotenkin älyttömän ihanalta tämä kirja! Voisin itsekin lukea. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!