sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

Blake Crouch-Wayward Pines- Ei pakotietä

Kirja on omistettu Lostin, Twin Peaksin, Salaisten kansioiden ja Suljetun saaren faneille. Eli ei minulle. Mikään edellä mainituista ei ole koskaan iskenyt. Lostia olen katsonut sieltä täältä, mutta mielenkiinto ei ole riittänyt muutamaa minuuttia pidemmälle. Twin Peaksin toinen kausi junnaa paikoillaan. Aion tämän kulttisarjan saada joskus katsottua kokonaan, mutta vuosi on vielä mysteeri. Näin lapsuudessa painajaista, jossa soi salaisten kansioiden musiikki ja siinä oli keskiössä Kekkonen. Kaksi silloin eniten selkäpiitäni karmivaa asiaa..Lapsena kalju ja pelottavan näköinen mies pelotti kovin. Ehkä hänestä 90-luvun alussa kerrottiin hyvin mahtipontiseksi, koska muistan vieläkin tarkasti tuon pelon entistä presidenttiä kohtaan. Joskus pitäisi tutustua Salaisiin kansioihin, koska kuuluhan se yleissivistykseen. Suljettu saari ei sano mitään.
Ethan Burke herää kolarin jälkeen Wayward pinesissä. Pikkukaupunki vaikuttaa idylliseltä, mutta pian Burke huomaa ettei sieltä pääse pois. Hän on tullut kaupunkiin etsimään kahta kadonnutta agenttia. Toisen hän löytää raa´asti murhattuna ja toinen on vanhentunut huomattavasti. Burke päättää paeta kaupungista keinoja kaihtamatta ja samalla selvittää, mikä kaupungissa on vikana..Samaan aikaan Burken perhe viettää muistotilaisuutta ja yrittää alkaa totutella elämään ilman miestä ja isää.Hänen katoamisestaan on kulunut jo vuosi.
Hitsi mikä kirja! En suoraan sanottuna osannut odottaa mitään tällaista. Kirja veti täysillä mukaansa ja luin sen kahdessa päivässä päivässä. Valitettavasti välillä oli nukuttava. Juoni oli rakennettu hienosti, vaikka  aikaerot hämmensivät, mutta loppu sitoo kaiken yhteen. Onneksi päätösei ole liian selittelevä ja seisahtunut, vaan seikkailu jatkuu selityksen lomassa. En oikein tíedä mitä seuraavilta osilta odottaa. Tämä olisi toiminut yksittäisenä romaaninakin hienosti. Aion toki jossain vaiheessa lukea seuraavan osan. Pelkään vain,ettei se pääse samalle tasolle.
Pidin Wayward Pinesin hieman uhkaavasta tunnelmasta.  Kaupunki oli päältä leppoisa, mutta lukija alkaa pian tajuta jonkin olevan pahasti pielessä. Ethan Burke sen sijaan jäi hieman valjuksi hahmoksi. Tiuskiva vaimonsa pettäjä, joka on lähtenyt etsimään entistä rakastettuaa, ei ole kaikkein helpoiten sympatiaa keräävä hahmo. Tietty rosoisuus on hyvästä, mutta vielä tämä mies ei valloittanut sydäntäni. Hahmo kavalkadi olisi kaivannut lisämaustetta, mutta onneksi juoni pelastaa könköt hahmot.
Juoni onkin värikäs ja kirjan aikana kerkeää tapahtua paljon. Tylsää vaihetta ei ole.Itse en ainakaan osannut päätellä loppuratkaisua, joten mielenkiinto säilyi. Oli kiva lukea vaihteeksi jotain täysin erilaista. Voisinkin suositella tätä kaikille, jotka kaipaavat luettavakseen jotain ihan muuta.
4/5´

4 kommenttia:

  1. Tämä on trilogian paras osa, vaikka ei siis loputkaan huonoja ole:D Todella koukuttava ja omaperäinen.

    VastaaPoista
  2. Tykkäsin tästä kirjasta kovasti. Se oli erittäin jännittävä ja mielenkiintoinen. Seuraavat osat olivat myös tapahtumarikkaita, mutta eivät minun mielestä yltäneet ensimmäisen osan tasolle. Olisin halunnut lukea toisenlaisia asioita tuosta maailmasta. Mutta loppu oli mielenkiintoinen. Eli voin ihan suositella kirjoja, jos on utelias :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!